La eveniment au participat studenţi şi doctoranzi de la specializările sociologie, asistenţă socială şi resurse umane, afiliaţi Universităţii din Oradea, cât şi altor universităţi din ţară.
Conferinţa a fost structurată pe trei secţiuni: Procese sociale în România actuală, Asistenţa socială în societatea contemporană şi Secţiunea doctoranzilor. La conferinţă au luat parte peste 50 de participanţi, alături de moderatorii secţiunilor şi de organizatori.
La fiecare secţiune, prezentările au fost evaluate de către moderatori în funcţie de câteva criterii, printre care: actualitatea temei, corectitudinea metodologiilor de cercetare şi calitatea discursurilor. Cele mai bine evaluate lucrări de la fiecare secţiune au fost premiate cu cărţi şi diplome.
„Conferinţa studenţească a constituit un bun prilej de relaţionare a participanţilor, oferind posibilitatea unor reale autoevaluări în legătură cu nivelul şi performanţele personale în înţelegerea şi interpretarea problemelor specifice domeniilor vizate de conferinţă. De asemenea, această manifestare a prilejuit participanţilor evaluarea propriilor programe de studii, comparativ cu programe de studii similare desfăşurate la alte universităţi. Totodată, această manifestare ştiinţifică a reprezentat un bun exerciţiu pentru dezvoltarea calităţilor oratorice, pentru concentrare şi promtitudine în contexte formale, lucruri necesare în activităţile viitoare, pe care studenţii le vor desfăşura în mediul universitar”, a arătat lect. univ. dr. Dragoş Dărăbăneanu de la Facultatea Socio-Umane.
Citiți principiile noastre de moderare aici!