Cehov (Mircea Constantinescu) dialoghează cu oamenii timpului său, dar în primul rând cu Olga Knipper (Cristina Constantinescu), despre viaţă şi despre artă, despre chinurile creaţiei şi, mai ales, despre iubire. Luni, 31 octombrie, de la ora 19, la Sala Arcadia, sunteţi invitaţi să vedeţi spectacolul „Cehov nu crede în lacrimi”, care s-a jucat pe scena Teatrului Nottara.
[eadvert]
„Cristina Constantinescu, protagonista acestui spectacol, este o tânără actriță din București care, împreună cu tatăl ei, actorul Teatrului Odeon din București, Mircea Constantinescu, au gândit acest spectacol, alcătuit din câteva bine cunoscute monologuri din piesele lui Cehov, cărora li se adaugă comentariile autorului. Spectatorii mai… vârstnici din Oradea știu cine este Mircea Constantinescu, cei tineri, mai puțin. El a debutat la teatrul din Oradea în anul 1975. Au venit atunci patru tineri talentați de la clasele Sandei Manu (Mircea și Mariana Neagu )și de la clasa Octavian Cotescu (Radu Vaida și Ileana Iurciuc ). Au debutat spectaculos în spectacolul «Steaua fără nume», în regia lui Szombati Gille Otto. Mircea interpreta rolul profesorului Udrea.
În cei câțiva ani cât a jucat pe scena teatrului orădean (1975–1981), Mircea Constantinescu a interpretat nu puține roluri complexe, cărora le-a dat adâncime și strălucire, un parcurs elegant prin dramaturgia românească și universală, soldat cu premii de interpretare: Balconul de D.R.Popescu, Capul de rățoi de G. Ciprian, Sînziana și Pepelea de Vasile Alecsandri, Hotărârea de Mircea Bradu, Fontana Trevi de G.L.Bernini, Emigranții de S.Mrozek, Astă seară se improvizează, de Luigi Pirandello. Colaborarea cu colegii de generație, regizorii Alexandru Colpacci și Sergiu Savin s-a dovedit de bun augur și pentru unii și pentru alții. A fost mereu și un excelent recitator de poezie, nelipsit din Spectacolele de poezie din acei ani. Recitalul său Strângând a vremii trudă într-un ceas a fost un succes”, spune despre această întâlnire cu Cehov criticul de teatru Elisabeta Pop.
Conceptul spectacular şi ilustraţia muzicală a spectacolului „Cehov nu crede în lacrimi” aparţine lui Mircea Constantinescu. Biletele se pot achiziționa de la agenția teatrului (deschisă marți și joi între orele 12:00-18:00, miercuri și vineri, deschisă între orele 10:00-14:00 și sâmbătă între orele 11:00-13:00), online pe Eventim.ro sau începând cu o oră înainte de spectacol de la Teatrul Arcadia.
„Vă aşteptîm la acest spectacol pe toţi cei care iubiţi teatrul. O dată că vă întâlniţi cu Mircea Constantinescu, pe care unii l-aţi văzut debutând în «Emigranţii», şi pe urmă să-l vedeţi împreună cu fiica lui jucând un spectacol nu mai mult de o oră, în care ea face cinci-şase monologuri din Cehov. Este o întâlnire prietenească, de sulfet”, spune Elisabeta Pop.
FOTO: Maria Ştefănescu
FOTO: Odeon
Trimite articolul
XDa, mi-l aduc aminte in Imigrantii de Mrozek, a fost superb. Si azi ma mai intreb cum s-a putut pune in scena asa ceva, atunci …
Si, zic eu, tema mai e actuala …