Pe timpul desfăşurării acestor activităţi au fost depistate un număr de 1206 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 483 au fost soluţionate pe timpul controalelor. Ca urmare a neregulilor constatate a fost aplicat un număr total de 728 sancţiuni în cuantum de 92 500 lei.
Cu ocazia controalelor, s-au organizat şi desfăşurat 156 exerciţii în caz de incendiu şi opt exerciţii de alarmare publică, respectiv 210 instruiri cu personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la localităţi, operatori economici şi instituţii.
Campania F.O.C
De asemenea, în prima lună a acestui an, personalul Inspecţiei de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” a desfăşurat la nivelul judeţului, acţiuni de informare preventivă a autorităţilor publice locale şi a cetăţenilor în cadrul campaniilor “F.O.C. – Flăcările Omoară Copii”, şi „RISC. Siguranţa nu este un joc de noroc!” activităţi ce vor continua şi în următoarele luni.
Obiectivul Campaniei “F.O.C. – Flăcările Omoară Copii” îl constituie scăderea numărului de incendii produse la locuinţe şi gospodării şi, implicit reducerea numărului victimelor incendiilor, în special din rândul copiilor, iar Campania „RISC. Siguranţa nu este un joc de noroc!” vizează reducerea incidentelor de natura incendiilor, exploziilor, etc., care sunt cauzate de improvizaţii la instalaţiile de gaze naturale şi electricitate, precum şi de coşuri de fum necurăţate, cele mai frecvente cauze ale incendiilor de anul trecut.
În scopul materializării obiectivelor celor două campanii, cadrele Inspecţiei de Prevenire au desfăşurat sesiuni de informare a personalului cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la localităţi, operatori economici şi instituţii, acţiuni de diseminare a informaţiilor de natură preventivă membrilor comunităţilor locale paupere, precum şi lecţii deschise în unităţile de învăţământ, prin intermediul cărora cadrele didactice şi elevii au fost familiarizaţi atât cu măsurile şi regulile de comportare în situaţii de urgenţă, cât şi cu importanţa asumării responsabilităţii de către fiecare cetăţean cu privire la rolul pe care îl joacă în protejarea propriei persoane, a celor dragi şi a comunităţii în ansamblul ei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!