Sub coordonarea prof. Anca-Gabriela Costea şi Gabriela Georgeta Popa, ştrengarii s-au bucurat de activităţi practice şi creative. Şi cum mai multe instituţii din Oradea şi-au deschis porţile special pentru ei, micuţii au ajuns la Cetatea din Oradea şi în parcul din proximitatea ei, precum şi în centrul istoric al municipiului nostru şi în Parcul 1 Decembrie. Pentru unii dintre ei, deplasarea cu tramvaiul a fost o experienţă inedită, cu care mai rar se întâlnesc pe parcusul anului şcolar.
Vizionarea spectacolului „Cei trei purceluşi” al trupei de teatru „Dollo” din Cluj Napoca şi exursia la Băile Felix, au fost, de asemenea, o încântare pentru copii. Activităţile au culminat cu un atelier de încondeiat ouă, activitate găzduită de Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea.
„Copiii s-au simţit extraordinar. Au învăţat lucruri noi despre ce a însemnat Cetatea pentru lucuitorii aşezării. Totodată, excursia la rezervaţia naturală de nuferi de la Băile Felix, le-a permis copiilor să descopere o plantă deosebit de frumoasă şi rară, protejata de lege. Au fost impresionati de delicatetea acestei flori,unii dintre ei vazand-o pentru prima data. Toţi copiii şi-au propus să fie ambasadorii acestei plante şi să îi înveţe şi pe alţi copii, şi chiar adulţi, să o protejeze. Tot în Băile Felix am vizitat şi padurea care este un loc minunat pentru activităţi în aer liber”, au detaliat educatoarele Costea şi Popa.
Citiți principiile noastre de moderare aici!