„Rămas bun «Nu pot!», bun venit «Voi reuși!»” este titlul unui proiect pe care Asociația pentru Educație, Formare Profesională și Leadership (Ed4Lead) îşi doreşte să-l înceapă din această toamnă.
„Proiectul este inspirat dintr-o povestioară de Jack Canfield şi Mark Victor Hansen. Şi constă în desfășurarea unor activități creative prin care domnii profesori îi pot învăța pe elevi să îl elimine din vocabular pe «Nu pot!», și să îi facă loc lui «Voi încerca!”, a declarat Mirela Măzăreanu, coordonatorul proiectului. Proiectul se va derula pe o perioadă de opt luni, începând cu luna octombrie 2014, în trei etape. Prima se va derula în luna octombrie şi va demara cu ceremonia de rămas bun a lui „Nu Pot” (fiecare cadru didactic își alege o zi din luna octombrie în care desfășoară activitatea) şi va continua cu aplicarea jocului. În cea de-a doua etapă (octombrie 2014- aprilie 2015) se vor purta discuții cu elevii despre atitudinea pozitivă pe care o și pot adopta și observarea acestora în mod constant și corectarea lor dacă este necesar, iar în ultima etapă (mai 2015) se vor evalua rezultatele și se va vedea feedback-ul din partea elevilor şi a profesorilor.
Program complex
„Rămas bun «Nu pot», bun venit «Voi reuși!» este un program complex de dezvoltare a încrederii elevilor în propriile persoane încă de la vârste fragede, dar și de provocare a cadrelor didactice de a schimba într-un mod cât mai creativ educația non-formală în școlile din toată țara. Ce aduce nou acest proiect? Adoptarea de către profesori a unor valori pe care acest ONG le promovează: Egalitate, Colaborare și Dedicare, dar și libertatea acestora de a-și stabili organizarea ceremoniei de rămas bun «Nu pot!» și a discuțiilor libere cu elevii despre atitudinea pozitivă pe care organizația o promovează”, mai spune Mirela Măzăreanu.
În prezent, peste 70 de școli au adoptat această propunere de proiect și s-au alăturat comunității Ed4Lead. Pentru cei ce doresc să se înscrie în proiect sau vor să afle mai multe detalii despre acesta, le pot afla la adresa: mirelamazareanu@gmail.com sau de pe site-ul organizației: www.ed4lead.ro.
Citiți principiile noastre de moderare aici!