Prima acțiune s-a desfășurat în intervalul orar 07:00-09:00.
[eadvert]
În intervalul menționat, oamenii legii au aplicat 237 de sancțiuni, cu amenzi în valoare totală de 102.360 lei. Dintre acestea, 213 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier, 132 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 3 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.
În cadrul acțiunii au fost angrenați 124 de polițiști bihoreni din cadrul structurilor rutiere, de ordine publică și de la transporturi, au avut, în principal, scop preventiv, în cele două ore de acțiune fiind verificate modul de respectare a normelor rutiere, a celor privind transportul de marfă și de material lemnos.
„În urma abaterilor constatate, în doar două ore, polițiștii au aplicat 237 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 102.360 lei, dintre care, 213 pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier, 132 dintre acestea fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 3 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, a fost constată și o infracțiune de conducere fără permis. Au fost reținute 10 permise de conducere, respectiv trei pentru consumul de alcool, trei pentru nerespectarea regimului legal de viteză și patru pentru alte abateri. De asemenea, au fost retrase șase certificate de înmatriculare”, a declarat comisarul-șef IPJ Bihor, Alina Fărcuța.
Totodată, polițiștii de ordine publică au verificat, în aplicația SUMAL, legalitatea transporturilor de material lemnos, în urma abaterilor constatate fiind confiscați 6 metri cubi de material lemnos transportați fără forme legale, în valoare de 908 lei.
De asemenea, pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor și proctecția valorilor, au fost controlate 7 obiective.
„În cadrul acțiunii desfășurată miercuri dimineață, la ora 07.30, pe strada Dragoș Vodă din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 30 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii rutieri orădeni. Astfel de acțiuni punctuale vor continua și în perioada următoare și vor viza și alte categorii de verificări”, a mai informat comisarul-șef Fărcuța.
Bilanțul acțiunilor: 334 de sancțiuni și 21 de permise reținute
Cea de-a doua acțiune desfășurată de oamenii legii a avut loc în intervalul orar 17:00-19:00. Per total, În urma celor două acțiuni, polițiștii bihoreni au aplicat 334 de sancțiuni, cu amenzi în valoare de 152.380 lei, dintre care, 297 pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier, 162 dintre acestea fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 5 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.
De asemenea, au fost constate și 5 infracțiuni rutiere, 4 de conducere fără permis și una de conducere a unui autovehicul neînmatriculat. Au fost reținute 21 de permise de conducere, respectiv cinci pentru consumul de alcool, 8 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 8 pentru alte abateri. De asemenea, au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.
Bihorean prins în timp ce rula cu 153 km/h pe DN 19/E. Șoferiță, fără ITP și cu viteză
„Astfel de acțiuni punctuale vor continua și în perioada următoare și vor viza și alte categorii de verificări”, a mai transmis comisarul-șef Fărcuța.
Trimite articolul
XAstfel de actiuni ar trebui facute cel putin o data pe saptamana, nu la 6 luni.
Se poate trage concluzia sumbră. Dacă în doar 4 ore există atâtea abateri sancționate (și în acest interval încă câte nu au fost depistate), înseamnă că există o problemă gravă, fiind percepția greșită a foarte multor posesori de permis, care fac ce vor, că pe ei oricum nu îi prinde poliția, ei sunt foarte norocoși. Până nu se va reduce statistica măcar la un sfert, nici noi, (adică mă refer la cei care încercăm să nu depășim viteza legală, să nu intrăm în depășiri riscante, să nu conducem dacă an
m consumat băuturi alcoolice) nu vom vedea vreo îmbunătățire a siguranței în trafic.
Spargerea mitului, pozitia radarului fix se află în câteva minute şi radarul fix nu mai este eficient’.
Dacă stã poliţia cu radarul mobili și conducătorii auto se flash-eazã între ei, și radarul mobil se află dar:
IMPORTANT ESTE CĂ NU SE MAI DEPÃŞEŞTE VITEZA LEGALÃ
Daca stai la o trecere de pietoni retii 20 permise in 15 minute. Politistilor le-au trebuit 4 ore deoarece aici a intrat si scrierea proceselor verbale fapt care pentru ei nu e deloc usor.