Semnarea acordului de parteneriat între Uniunea Naţională a Patronatului Român (cea mai veche confederaţie patronală din România) şi VOSZ Ungaria (Asociaţia Naţională a Antreprenorilor şi Patronatelor) va avea loc pe 19 iunie 2015, orele 11:00, la Budapesta, la Sala de Marketing.
„Semnarea acestui acord reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente de după Revoluţie, legat de mediile de afaceri din România şi Ungaria”, a spus Ioan Lucian, preşedintele UNPR. Semnarea acordului de parteneriat vine după aproape un an de discuţii şi încercări de colaborare.
Dunărea, valorificată
Acordul de parteneriat este menit să întărească relaţiile dintre mediile de afaceri din România şi Ungaria, în special dintre judeţele aflate la frontieră. Drumul colaborării dintre mediul de afaceri din România şi Ungaria a fost deschis de Federaţia Patronilor Bihor, condusă tot de Ioan Lucian, iar dovadă sunt numeroasele proiecte de succes dezvoltate inclusiv prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria 2007-2013. „Noi urmărim să fim foarte activi împreună în această sesiune 2014-2020, sesiunea de accesare de fonduri europene, în aşa fel încât cele două ţări să colaboreze pe nişte proiecte importante de mediu, infrastructură, centre de afaceri şi comunicare. Ne interesează dezvoltarea comună a frontierei, exploatarea turistică comună a Dunării, suntem interesaţi de programele de mediu comune România-Ungaria, amplificarea comunicării între mediile de afaceri din cele două ţări- dorim să extindem platforma de comunicare «Împreunăbusiness», intenţionăm să ne prezentăm cu standuri comune la marile târguri şi expoziţii de turism şi să realizăm pachete turistice comune România-Ungaria”, a spus preşedintele UNPR Ioan Lucian. „La Budapesta împreună cu domnul Demjan Sándor, preşedintele VOSZ, am decis să facem primii paşi în acest sens. Ca urmare a semnării acordului se vor înfiinţa două comisii formate din oameni de afaceri care vor ţine legătura şi care vor încerca să identifice cele mai bune oportunităţi de afaceri”, a subliniat preşedintele Lucian. În septembrie, la Bucureşti va avea loc un eveniment similar, în oglindă cu cel de la Budapesta. Delegaţia română care face deplasarea vineri la Budapesta va avea 18 membri. Zece dintre aceştia sunt oameni de afaceri: preşedintele Ioan Lucian, vicepreşedintele Ştefan Moldoveanu, Maria Sabin vicepresedintele Federaţiei Patronilor Bihor, Tiberiu Markos din Satu Mare, Ştefan Tudor reprezentant UNPR din Timişoara, Florin Balint reprezentantul UNPR Bihor, dar şi cunoscutul designer Eli Lăslean, care o îmbracă şi pe Prima Doamnă a României, Carmen Johannis, reprezentant UNPR Arad.
Intenţia UNPR este aceea de a aduce cât mai multe firme din Ungaria să investească în România, dar şi aceea de a identifica oportunităţi de afaceri în Ungaria pentru firmele cu capital românesc. „Sunt doar câteva dintre elementele care constituie acest acord şi în raport cu care noi suntem optimişti că vă vom putea prezenta în curând şi primele rezultate”, a precizat preşedintele UNPR.
La evenimentul de parafare a acordului dintre preşedintele VOSZ Demjan Sandor şi preşedintele UNPR Ioan Lucian este aşteptat şi ambasadorul României la Budapesta.
Preşedintele VOSZ şi al companiei TriGranit, Demjan Sandor a ocupat ani de-a rândul poziţia întâi în topul celor mai bogaţi oameni de afaceri din Ungaria şi avea afaceri şi în România. TriGranit Development Corporation este o companie internaţională specializată în dezvoltarea şi managementul de proiecte imobiliare, activă în 11 ţări din Europa Centrală şi de Est. Compania deţinea un portofoliu de proiecte finalizate în valoare de două miliarde de euro.
Citiți principiile noastre de moderare aici!