Miercuri, dimineaţa, pe strada Bobâlna din localitatea Aleşd, F.L.N.(33 ani), din Auşeu, care se afla la volanul unui autoturism înmatriculat în Bihor, nu a acordat prioritate de trecere pietonilor. Astfel, a acroșat-o pe localnica S.G.(78 ani), care se angajase în traversarea carosabilului din partea dreaptă a direcției de deplasare a autoturismului, pe marcajul pietonal, marcat şi semnalizat corespunzător. În urma acroșajului, femeia a suferit multiple leziuni care din nefericire i-au provocat decesul. Cercetările în cauză continuă.
În aceeaşi zi, şi tot din cauza neacordării de prioritate, în jurul orei 13:04, pe drumul județean 766, lângă Remetea, localnicul B.I.(55 ani), în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Bihor, a lovit un alt autoturism. B.I. a efectuat un viraj spre stânga pentru a intra într-o staţie de carburanți și nu a acordat prioritate celorlalte vehicule. Astfel, a intrat în coliziune cu un autoturism înmatriculat în Bihor, condus din sens opus de T.P.(30 ani), din Roşia, care, pentru a evita impactul, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un gard din fier forjat. Lângă gardul acroşat se afla T.N.V.(59 ani), din Remetea, care, în urma dislocării gardului, a fost proiectat pe carosabil, în staţia de alimentare cu carburanţi. În urma accidentului rutier, T.N.V. a suferit leziuni ușoare, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital. Cercetările continuă şi în acest caz.
Recomandări pentru şoferi
Oamenii legii recomandă tuturor celor aflaţi în trafic să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule! De asemenea nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare, folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă, folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident .Nu conduceţi niciodată sub influenţa băuturilor alcoolice, nici dacă vă simţiţi obosiţi. E mai bine să vă planificaţi în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri. Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele . Nu în ultimul rând, acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule!
Citiți principiile noastre de moderare aici!