Şomerii bihoreni vor avea un acces mai rapid la informaţiile cu caracter public privind activităţile de formare profesională. Asta şi datorită proiectului: ,,Modernizare pentru Eficienţă şi Calitate în SERViciile de Formare Profesională a Adulţilor-MECSERV”, finanţat prin POSDRU.
La sediul AJOFM Bihor a avut loc miercuri, 15 iulie, conferinţa de diseminare şi promovare a proiectului implementat de Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor (CRFPA) Braşov la nivel judeţean. Au fost prezenţi angajatori, personal AJOFM Bihor, şomeri şi persoane în căutarea unui loc de muncă. „Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Are ca obiectiv modernizarea serviciilor publice de ocupare (SPO) prin modernizarea CRFPA cu o valoare totală de 5.697.895 lei din care 3.949.526 lei, asistenţă financiară nerambursabilă”, a declarat Gheorghe Marmalachi, managerul de proiect.
Aflat în implementare la CRFPA Brasov, în calitate de beneficiar, proiectul s-a realizat şi se derulează în Regiunea Centru, Nord-Vest, Sud-Muntenia şi Sud-Vest Oltenia, în parteneriat cu CRFPA Călăraşi, CRFPA Cluj, CRFPA Teleorman şi CRFPA Vâlcea.
Obiective
„Obiectivul general al proiectului este întărirea capacităţii administrative a SPO prin înfiinţarea serviciilor de tip self-service pentru creşterea gradului de informare a clienţilor. Finalizarea proiectului va însemna, în esenţă, cinci Centre Regionale de Formare Profesională a Adulţilor adaptate, prin modernizare, la nevoile clienţilor SPO”, subliniază managerul de proiect.
Prin realizarea proiectului, se vor putea obţine informatii rapide cu privire la cursurile autorizate şi organizate pentru formarea profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi a persoanelor care doresc policalificarea, mijloc ideal în găsirea unui loc de muncă mai bun. De asemenea, proiectul se adresează şi agenţilor economici care doresc ridicarea nivelului de pregătire al personalului propriu, dar şi salariaţilor CRFPA şi AJOFM care au ca atribuţii formarea profesională a adulţilor. Cu ajutorul aplicaţiei informatice realizată în cadrul proiectului prin accesarea site-ului: www.cursuricrfpa.ro, clienţilor li se asigură acces la informaţiile personale pe perioada participării la curs, pe baza unei identificări.
„Grupul ţintă îl reprezintă cele cinci CRFPA partenere în proiect şi 250 de persoane din CRFPA şi AJOFM din cadrul SPO care au ca atribuţii şi activităţi prin care se asigură formare profesională a persoanelor în căutarea unui loc de muncă”, concluzionează Gheorghe Marmalachi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!