Dintre fructe, cele mai căutate erau căpşunile şi cireşele. Kilogramul de căpşuni se vindea cu 5 – 7 lei, iar cel de cireşe cu 5 – 10 lei. Administraţia Domeniului Public SA Oradea a amenajat un loc special de zece mese unde îşi comercializează căpşunile doar producătorii locali. Tot aşa se va proceda şi cu alte produse, mesele fiind închiriate cu 160 de lei pe lună doar pe baza certificatului de producător vizat la zi.
În ceea ce priveşte preţul legumelor, roşiile costă de la 5 lei în sus kilogramul, iar castraveţii de la 4 lei/kg. Spanacul se vinde cu 4 lei/kg, salata verde 80 de bani căpăţâna, ceapa verde – două legături la 1,5 lei. Conopida costă 5 lei un kilogram, dovlecelul – 3 lei/kg, cartofii noi – 2,5 – 4 lei/kg, iar fasolea verde – 15 lei/kilogram.
Citiți principiile noastre de moderare aici!