Îl cheamă Emanuel Iercan, are 32 de ani și a absolvit matematică-informatică intensiv la CN „Mihai Eminescu”, Facultatea de Management a Universității din Oradea și CECCAR Oradea.
[eadvert]
Cu experiență la firmele private, Emanuel a urcat și urcă foarte repede treptele profesionale.
De câțiva ani, el lucrează la firma Terracult (activă în România de circa 14 ani, cu investiții de peste 30 milioane euro în infrastructură și echipamente, dar și utilaje), o fermă de cereale care cultivă aproape 7.000 de hectare și care a devenit recent membru al Asociației Forța Fermierilor (asociație ce se constituie ca o punte de comunicare între fermierii din toată țara).
Contactat de profesioniști din presa de specialitate
Firma administrată de Emanuel Iercan deține și o fabrică de ulei ultramodernă, cu capacități de stocare de cereale de până la 50.000 de tone. Momentul intrării firmei în Asociația Fermierilor a fost marcat și printr-un interviu acordat la Agrointeligenta.ro și Televiziunea Română 1:
„Am făcut acest pas deoarece vrem să facem parte dintr-o comunitate de fermieri, dintr-o structură care să fie pentru unitatea fermierilor, iar împreună, să putem să reprezentăm ca un grup interesele noastre pentru o agricultură mai bună. Ne place deschiderea Asociației Forța Fermierilor către fermieri, ne place că lucrați pentru interesele fermierilor, că vă luptați pentru ele cu toată energia și că organizați evenimente în cadrul cărora ne putem face auzite of-urile la nivel central, nu numai la autoritățile locale”.
Tânărul a expus importanța implicării autorităților în agricultură. Vizionar și luptător, administratorul Emanuel Iercan susține că statul român ar trebui să se implice mult mai mult în agricultură și să pună la punct sisteme de irigație viabile. Administratorul Emanuel Iercan ridică problema implicării reale a statului român în domeniul agriculturii, unde firmele private, românești sau străine, așa cum e Terracult, fac investiții masive, aduc bani practic în țara noastră, dar nu li se oferă niciun sprijin în dezvoltare, existând în final riscul de a se retrage din România, din cauza statului.
Interviurile acordate de către tânărul orădean la TVR1 și Agrointeligenta.ro pot fi vizionate aici:
https://agrointel.ro/217475/terracult-inscriere-asociatia-forta-fermierilor/, https://www.youtube.com/watch?v=xmo8Om4oYUE
Trimite articolul
XNu exista Facultate de management la Univ. Oradea.
Jeane mai taie din ele…
no ma moi face si io ca el
Da drumul la comentarii zdreanta ce esti, sau te supara adevarul?
Cea mai modernă fermă din Arad este condusa de un oradean, foarte bine. Se pune intrebarea, avand in vedere ca este o ferma cu actionariat austriac sper sa fie tratata ca cele cu actionariat romanesc si cred ca intelege toata lumea la ce fac referire.
Domnilor politicieni de ce statul nu ajuta, subsentioneaza, fermele romanesti ca sa arate toate ca aceasta care se vrea una model. Urez mult succes tanarului administrator roman si doresc sa confirme.