Din finantarea primită de la minister, în valoare de 2 miliarde de lei vechi, spitalul a făcut un contract cu o firmă din Braşov, care este unic distribuitor în ţară de piese pentru astfel de aparate şi care aduce piesele din Canada. Contractul a fost făcut, dar firma din Braşov încă nu şi-a onorat obligaţia şi nu a adus piesa necesară. 1,2 miliarde lei vechi a reprezentat contribuţia proprie a Spitalului Judeţean, în condiţiile în care UDMR Bihor susţine că dacă spitalul ar fi cerut toată suma de la Ministerul Sănătăţii, i-ar s-ar fi alocat toţi banii.
Vinerea trecută, luni, marţi şi miercuri, aparatul de cobaltoterapie nu a funcţionat deloc. Ieri, aparatul a fost repus cu greu în funcţie, dar la parametri foarte slabi. Din această pricină, dr. Pantiş a luat decizia, după ce s-a sfătuit cu dr. Szabo Edina, ca doar pacienţii urgenţă, care se află în timpul tratamentului să continue şedinţele iar cei care ar urma să înceapă terapie să fie trimişi la Timişoara sau Cluj.
Managerul interimar speră totuşi, ca în două săptămâni firma braşoveană să-şi onoreze obligaţiile.
CT-ul merge
Computerul tomograf din aceeaşi unitate funcţionează de când s-a înlocuit tubul, plătit din bani sosiţi pe filiera Ministerului Sănătăţii. Dr. Pantiş a subliniat că de la instalarea noului tub aparatul a înregistrat o singură întrerupere, de 16 ore. Chiar în prima săptămâna de la darea lui în folosinţă cu tubul nou, un brancardier a atins, cu o targă, absolut din greşeală – susţine managerul – un senzor de la masa computerului tomograf. Deficienţa s-a remediat.
Dr. Pantiş neagă ferm acuzaţiile potrivit cărora angajaţi din Spitalul Judetean, care lucrează part-time şi la diferite cabinete medicale private din oraş ar strica intenţionat aparatele, cu scopul de a direcţiona pacienţii la privaţi.
Dr. Pantiş neagă şi faptul că spitalul ar avea pierderi lunare de 10 miliarde de lei şi explică faptul că instituţia Casei de Asigurări de Sănătate Bihor dă în minus lunar cu 10 miliarde de lei.
O.Ş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!