Acolo unde odată se simțea acasă, într-unul dintre orfelinatele prin care a trecut, după ce la naștere a fost abandonat de mama sa pe o șină de tren. Era un arc peste timp de 37 de ani…
[eadvert]
După ce a susținut licența, medicul se gândea și să plece în străinătate, pentru a căpăta mai multă experiență. A venit pandemia și pe fondul crizei de medici, și-a dorit să fie de folos în România, așa că a aplicat la mai multe spitale de urgență, la spitale municipale.
A aplicat peste tot unde spera că e nevoie de el. Se pare însă că, deși de dimineața până seara, presa vorbea despre criza de personal din spitale și de o criză acută pe secțiile de terapie intensivă, pentru el nu era loc. Valentin Perduș a povestit celor de la site-ul www.elitaromaniei.ro că, acasă, la Ploiești, a fost refuzat din motive etnice, iar la Direcția de Sănătate Publică Prahova era nevoie doar de asistenți. A dorit să ocupe și o astfel de poziție, dar solicitarea sa nu a primit niciodată un răspuns. Așteptând o ofertă, a fost sunat de managerul Spitalului Municipal din Timișoara. Avea nevoie de el. A doua zi era la Timișoara, iar în următoarea zi era în spital, la datorie.
Aintrat în pâine având grijă de bolnavii infectați cu Covid-19, pe secția „de foc”, la terapie intensivă. Aici a primit cazare și mașină de serviciu și probabil, s-a simțit respectat cu adevărat pentru prima oară.
Medicul Valentin Perduş a trăit experiența din cadrul unei secții de tranzit.
Site-ul elitaromaniei.ro scrie că, în calitate de medic, Valentin Ionel Perduș regretă că nu s-a făcut nicio necropsie după decesul anumitor pacienţi, pentru că România a făcut pionerat în medicina legală, în anatomo-patologie. „Personal le transmit multă sănătate tuturor oamenilor şi multă credinţă în Dumnezeu”, a fost mesajul medicului.
Credință care se pare că a fost singurul ghid și aliat pentru medicul crescut în orfelinate. „Mulți dintre cei 550 de copii cu care am trăit zi de zi și am împărțit totul în orfelinatul din Bușteni s-au pierdut”, și-a amintit doctorul Valentin Perduș.
Așa cum nu poate uita nici refuzul de a i se permite accesul la Facultatea de Medicină a Universității din Oradea, după ce a reușit să promoveze examenul de admitere, dar nu a confirmat în timp util că vrea să studieze aici. Lovindu-se de un refuz de la cel mai înalt nivel universitar, și-a căutat dreptatea la Ministerul Educației și așa a reușit să-și urmeze visul: acela de a alina suferințe și de a face oamenii să se bucure de sănătate.
A ales să salveze viața altora, chiar dacă la naștere mama lui l-a abandonat pe o șină de tren
Trimite articolul
XDumnezeu sa îl ierte.
Cât despre redactarea acestui articolul…exista vreun editor care sa reciteasca ce postați?
-
care Dumnezeu sa`l ierte? ce dracu ai inteles tu din articolul asta?
-
Un articol extrem de greu de inteles, scris foarte confuz de aici si acel “Dumnezeu sa-l ierte”.
Il feleicit pe medicul Valentin Ionel Perdus pentru taria sa de caracter, iar toti cei care au pus inainte de toate, in acest caz etnia, ar trebui aspru sanctionati cu atat mai mult fiind cadre universitare la medicina.
-
Cine crede ca pe o sectie de ATI , si mai ales intr-una clinica dintr-un mare centru universitar , poate fi “ angajat” orice medic liber de contract, fara a fi medic specialist ATI, ( deci fara rezidentiat si concurs de medic specialist), nu cunoaste legislatia in domeniu.Desigur, orice medic simplu absolvent de medicina, poate fi angajat temporar in situatie de urgenta, cum a fost in acesti ani, intr-un centru care face triajul bolnavilor, dar aceasta nu inseamna ca este angajatul sectiei de ATI din Timisoara. Pina acolo mai este cale lunga, de peste 10 ani , cu zeci de concursuri si examene grele,cu multi ani la patul bolnavilor de ATI si in sala de operatie, etc. Sa nu creada cineva ca medicii ATI-sti sunt racolati de manageri in modul acesta si “ angajati” ca niste simpli lacatusi. In spitale nu se pot angaja nici brancardieri fara concurs.
-
Măi Livia! Am o întrebare pentru tine; cu știi tu că e un simplu lăcătuș? Pentru tine meseria de lăcătuș este= cu un necalificat? Nu știu ce meserie ai tu, dar să știi că lcatus mecanic să găsești azi e foarte greu! Mai repede găsești 4 medici decât un lăcătuș mecanic. Așa că fie-care e important la locul lui. Dacă acest medic nelicențiat cum îl cataloghezi tu ,nu ar fi corespuns in aceia clinică, de mult l-ar fi expediat de acolo. Se pare că îți este antipatic pentru-ca tu te consideri dintr-o altă societate mai înaltă și mai evoluată. Să-ți fie rușine!
-
Imi cer scuze pt comparatia cu lacatusul, a fost nepotrivita. Este o meserie onorabila,ft utila,si intr-adevar e mai greu de gasit azi un lacatus decat un medic.Eu ma refeream insa, doar la medicii anestezisti.
-
In primul rand “nu aplici” la spitale din Romania, ci dupa terminarea facultatii te inscri la examenul de rezidentiat, cu cerere de anonimat chiar, poti lua un punctaj ft bun si iti alegi locul in functie de nota..”refuzat din mitove entnice” pe saracia…
Felicitari si mult success in continuare! Nu va lasati doborat de rautatea unor oameni. Doar cei care au avut un inceput de viata mai incercat stiu cu adevarat prin ce treceti ca sa va indepliniti visurile. Respect!
Asta e Romania! Dar stimată redacție! Vă rog să scrieți corect , pentru-ca foarte multele greșeli de ortografie m-ai faceți! Mulțumesc
stimati redactori a acestui “Minunat” …
Este un articol de tot rahatul. In primul rand, faptul ca provine dintr-un centru de plasament, nu il califica drept handicapat, prost, analfabet!
Stiu foarte multi copii de la “casa copilului”/ casa de copii care au reusit in viata (ma numar printre ei)
Va rog nu mai faceti tirluri pompoase de toata jena pentru ca d-lui Doctor nu cred ca ii face placere sa citeasca un articol de doi bani unde nu ii sunt recunoscute merite, ci sta scris ca a fost abandonat pe linia de cale ferata.
Stima lui/ Rusine voua!
Domnule doctor, sunteti un exemplu. Va apreciez! Continuati munca excelenta pe care o faceti!