Din păcate, nu puțini sunt cei care sfidează legea chiar dacă pe diguri întâlnesc bariere cu plăcuțe de avertizare.
[eadvert]
Conform Legii Apelor nr.107/1996 (art.87 pct. 37) această contravenție se sancționează cu amendă de la 6.500 lei la 7.500 de lei.
Digurile sunt construcții hidrotehnice menite să apere comunitatea de inundații. Acesta nu sunt proiectate pentru a susține traficul auto. Circulația pe diguri, mai ales în perioadele ploioase, duce la degradarea acestora și crește riscul la inundații. Prin urmare, scopul barierelor este de a limita accesul populației pe diguri, indiferent de natura activității acestora (agricolă, sportivă, de tranzit etc).
Camere video
Aceste bariere sunt prevăzute cu sistem de închidere și sunt controlate în mod constant de către angajații ABA. Cu toate acestea, an de an, barierele sunt vandalizate sau pur și simplu sunt furate.
Pentru a stopa acest fenomen, de anul viitor, echipa ABA Crișuri intenționează să monteze camere de supraveghere video.
„Facem un apel către toate administrațiile locale riverane, către asociațiile de pescari și vânători, precum și către proprietarii de ATV-URI să disemineze această informație și să se implice în mod responsabil. Siguranța digurilor este prioritatea întregii comunități”, precizează Anca Mihociu, purtătorul de cuvânt al ABA Crişuri.
Dacă observați aceste încălcări ale legii sunteţi rugaţi să le semnalați fie pe pagina de Facebook, fie pe email dispecerat@dac.rowater.ro
Pentru a crește gradul de siguranță la inundații este nevoie de implicarea noastră, a tuturor.
Trimite articolul
XEu cred ca banii pe camere sunt stricati aiurea. In plus, v-ar mai trebui dispeceri si echipe de haitasi sau paznici… Mai bine vorbiti cu neamurile ce vi-s in Parlament sa mareasca amenzile pentru cei ce intra unde n-au voie si….poate ca o sa ieșiți mai des in control.
-
Poate ar trebui sa se ingrijeasca mai mult de curatarea digurilor si a cursurilor de apa ca de prin 1980-1985 nu s-a mai facut nimic. Toate canalele sunt pline de stuf , mâl, vegetatie acvatica.
Ca si lucrari in ultima perioada (maxim 5 ani) au aruncat ceva pamant pe diguri pe o distanta de maxim 500m fata de unele poduri asfaltate..
Deci nu este permisă efectuarea de activități „ agricolă, sportivă, de tranzit etc. ” dar în Oradea se poate pentru că e în oraș iar legea Apelor nr.107/1996 (art.87 pct. 37) nu funcționează decât acolo unde și când vrem noi ?
Altă măsură tipic comunistă! Nu facem nimic sa întreținem dar cel mai ușor e sa interzicem! Digurile nu sunt curățate de vegetație decât 1 2 metri și restul de 8 -10metri sunt lăsați jungla să faceți economie la combustibil? Bun daca pe dig nu e voie drum de acces la apa pentru pescari turiști sau doritori de stat în natură asigurați?! Asigurați pe dreaq! Apele sunt colmatate! Diguri construite aiurea pt firmele prietene domnului Pastor sa fie! Mașina mică nu distruge digul! Problemele sunt cu utilajele agricole și basculantele balastierelor! Terminați cu legile făcute din pix din birou cu curul nu cu capul!
-
absolut de acord, in Ungaria de ex. mare parte din diguri chiar sunt asfaltate.