Două familii, una din Bucureşti şi cealaltă din Oradea, au înţeles că durerea lor poate fi transformată într-un alt început pentru alţi pacienţi a căror unică şansă este un transplant.
[eadvert]
La Spital Clinic Județean de Urgență din Oradea s-a realizat, marți noaptea, cea de-a 16-a prelevare de organe şi ţesuturi din cadrul acestei unităţi sanitare de la începutul anului. Prelevarea s-a făcut de la un donator în vârstă de 51 ani, decedat în urma unui AVC Hemoragic.
Generozitatea familiei donatorului şi efortul colectiv al echipei ATI şi de coordonare a spitalului bihorean, formată din dr. Carmen Pantiş – coordonator transplant, dr. Marcut Lavinia, dr. Dan Angelescu, dr. Cristian Durbaca, as. Pataki Emese, as. Hodosan Viviana, as. Pacsai Cristina, as. Gergely Otto, au făcut posibil ca să spunem din nou „DA pentru VIAŢĂ”!
Șanse la viață
Pentru intervențiile de prelevare la Oradea au fost prezente echipele chirurgicale ale Institutului Clinic Fundeni condusă de Dr. Vasile Lungu – pentru ficat și Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca condusă de Dr. Tudor Moisoiu – pentru rinichi.
Astfel, la Centrul de Transplant Hepatic al Institutul Clinic Fundeni, încă o viață a putut fi salvată în urma intervenţiei de transplant hepatic. La Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal – ICUTR Cluj alți doi pacienți au primit șansa la o viață mai bună datorită transplanturilor renale.
„Agenţia Naţională de Transplant mulţumeşte familiilor donatorilor şi tuturor echipelor medicale din spitalele implicate pentru munca şi efortul pe care îl depun în această activitate complexă, prinsă mereu între suferinţă şi speranţă. Mulțumim tuturor celor care înțeleg că donarea de organe și țesuturi este un gest suprem de altruism, bunătate și iubire față de semeni!”, au transmis reprezentanții Agenției de Transplant.
Citiți principiile noastre de moderare aici!