[eadvert]
Judecătorul Mihail Udroiu a trecut și celelalte două probe din cadrul concursului de promovare la ÎCCJ: prima care a constat în evaluarea hotărârilor judecătorești redactate de candidați și a doua, în cadrul căreia au fost evaluate actele întocmite de aceștia. În acest fel, magistratul orădean a obținut promovarea pe care și-a dorit-o de mai mult timp.
El a mai avut trei încercări de a ajunge la Secția penală a Curții Supreme. Prima, în aprilie 2021, când a fost respins la proba interviului, situația repetându-se în ianuarie 2022. A treia oară s-a înscris la concursul de promovare la ÎCCJ la finalul anului trecut, dar s-a retras pe 22 noiembrie 2022, cu doar două zile înaintea susținerii interviului. Decizia a venit după ce Udroiu obținuse cel mai mare punctaj la evaluarea lucrărilor – 42 de puncte – dintre cei 15 candidați pentru un post la Secția penală a Curții Supreme.
Judecătorul Mihail Udroiu – peste 60 de studii și articole
Originar din Gorj, judecătorul Mihail Udroiu are 45 de ani și este licențiat al Facultății de Drept din cadrul Universității București – promoția 1999. A urmat Institutul Naţional al Magistraturii (INM), pe care l-a absolvit în 2002 și este doctor în drept. A fost procuror între 2003 și 2006 și activat ca judecător în cadrul Tribunalului București până în 2015, când a solicitat și a obținut transferul la Tribunalul Bihor. În același an a promovat la Curtea de Apel Oradea.
O perioadă, între 2013 și 2014, a fost consilier al procurorului-șef al DIICOT, pe vremea când funcția era ocupată de Alina Bica.
Mihail Udroiu a activat ca formator în cadrul INM și a scris peste 60 de studii şi articole. Magistratul a făcut parte din comisiile care au elaborat noile coduri penal și de procedură penală și proiectul legii pentru punerea în aplicare a Codului penal.
Citiți principiile noastre de moderare aici!