Astăzi, la conferinței “Săptămâna Geodeziei Românești”, am fost martorii unei zile pline de energie dedicată viitorilor tineri geodezi. După o zi plină de evenimente pentru seniori, a venit rândul tinerilor să ocupe centrul scenei și să își exprime opiniile cu privire la educația și perspectivele lor în domeniul masuratorilor terestre.
[eadvert]
Ziua a debutat în forță cu o masă rotundă dedicată educației, moderată de Prof. univ. dr. hab. ing. Ana Cornelia BADEA din cadrul UTCB. La aceasta au participat invitați de seamă precum Prof. dr. Tudor SĂLĂGEAN decan al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Conf. univ. dr. ing. Sanda Naș din cadrul Universtății Tehnice din Cluj-Napoca , Conf. univ. dr. ing. Constantin Chirila din cadrul Facultății de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului din Iași , Conf. univ. dr. ing. Norbert Suba – Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură din Oradea și Conf. univ. dr. ing. Mihai Herbei din Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara.
Profesorul Ana Cornelia Badea a condus discuțiile dintre reprezentanții mediului academic și cei ai sectorului privat, avându-i în centrul atenției pe actualii și viitorii studenți ai domeniului masuratorilor terestre. Această întâlnire a avut ca scop identificarea și dezbaterea nevoilor reale ale studenților și crearea unei curricule adaptate acestora, care să le ofere instrumentele necesare pentru a face față provocărilor din domeniu. Discuțiile au fost foarte productive, cu multe idei interesante și perspective valoroase pentru viitorul domeniului masuratorilor terestre.
După masa rotundă, a avut loc momentul mult așteptat de studenți, startul ediției a doua a Mapathon-ului “Map with us”. Reprezentanții Comisiei de Tineret, Zifceac Iaroslav și Diana Chiriloiu, au prezentat studenților ce trebuie să facă în următoarele 6 ore de concurs. La deschiderea concursului, au luat cuvântul și Cosmin Dragomir, directorul general al firmei Komora Engineering, sponsorul oficial al evenimentului, dar și Loredana Crenganiș de la Universitatea Tehnică “Gh. Asachi” din Iași, care a participat la organizarea primei ediții a acestui concurs.
Ziua a continua in cadrul locației din Baile Felix cu o sesiune tehnica foarte interactiva si plina de informații referitor la tehnologii geodezice moderne pentru monitorizare și modelare, respectiv la sediul Facultatii de Construcții, Cadastru și Arhitectură din Oradea unde studenții înscriși la concursul de vectorizare au petrecut restul zilei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!