Acțiunea a avut loc în cadrul Programului Național „Culinariada” lansat de către Chef Radu Zărnescu, Președintele Euro-Toques România, la C.T. Mihai Viteazul. Elevii de la C.T. „Mihai Viteazul” au dovedit că sunt cei mai buni în primul eveniment culinar din România, destinat viitorilor bucătari.
Ei au fost premiați recent la „Culinariada”, la fiecare secţiune, clasând colegiul pe primul loc ca număr de premii. „Culinariada Juniors’Cup 2019 Sibiu” a fost organizat de Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ împreună cu SIBIU – Regiune Gastronomică Europeană 2019 şi cu implicarea Asociaţiei Liceelor Hoteliere şi de Turism (ARLIHT).
În tendințe
„În cadrul activității «Culinariada», elevii au avut ocazia să vizualizeze diverse tehnici de gătit, organizarea spațiului și a echipei de lucru în bucătărie, organizarea și decorarea farfuriilor în restaurantele a la carte, noile tendințe internaționale ale sectorului gastro și noțiunile de bază despre carnea de vită, pește și pasăre”, a explicat directorul adjunct al Colegiului Tehnic Mihai Viteazul, profesorul Simona Ardelean.
„Activitatea a avut loc în cadrul Acordului de parteneriat încheiat între Colegiul Tehnic Mihai Viteazul şi Asociaţia Euro -Toques România”, a explicat directorul Colegiului Tehnic Mihai Viteazul, profesorul Ruben Filimon. Parteneri în organizarea evenimentului de la CT Mihai Viteazul au fost Hotel Double Tree By Hilton Oradea și Selgros Cash&Carry Oradea.
În acest context, elevii de la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul l-au avut ca invitat chiar pe Radu Zărnescu, preşedinte al Asociației profesionale Euro-Toques România, membră în Euro-Toques Internațional, organizație fondată în anul 1986 de către Maestrul Paul Bocuse la Lyon, Franța, și fondator al Asociației Culturale Euro Est Alternativ (ACEEA), ea mai importantă organizație profesională din România, organizator al mai multor festivaluri cu caracter culinar în țară: Festivalul Peștelui Durabil și Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber , dar și căpitan și manager al Echipei de Bucătari a României.
În finala 100 de bucătari Michelin
Din anul 2013, chef Radu Zărnescu este jurat internațional licențiat de către World Association of Chefs Societies și invitat în calitate de evaluator în competiții internaționale. În România a fost invitat în juriul competiției TV, Chefi la Cuțite
Împreună cu Dr. Iulia Drăguț se implică în proiectul World Tour Chefs Against Hunger – Africa de Sud 2011, acțiune lansată de către celebrul inițiator al competițiilor mondiale pentru tineret, Maestrul Billy Gallagher. Alături de Chef Cătălin Scărlătescu, Radu Zărnescu organizează două evenimente
de interes major: Festivalul Scoicilor și Festivalul Gustului Românesc, ambele având subiect promovarea tradițiilor culinare din România.
Chef Zărnescu a fost invitat în primăvara anului 2015 la Vatican de către Academia de Patiserie din Sicilia la organizarea mesei oficiale a Papei Francisc, el participă la Campionatul Mondial de Pizza de la Parma, este invitat în juriu la Campionatul Mondial de Pizza Alternativă de la Rimini – Italia. Chef Zărnescu a redactat, în urmă cu doi ani, Programul Național pentru Tineret Culinariada, perioadă în care participă la Monte Carlo la World Chefs Summit, la finala celor 100 de bucătari mondiali listați în Ghidul Michelin.
Președintele Euro-Toques România, Chef Radu Zărnescu, a câștigat recent locul al III-lea la nivel mondial în concursul profesional The first World King Chefs Cooking Competition – 9th Culinary Artists International Competition din cadrul forumului G20.
Evenimentul a fost organizat anul acesta de către China împreună cu Japonia și găzduit de către Prefectura Hyogo pe Awaji Island, vatra culturală și culinară a insulelor Nipone.„A fost o zi memorabilă din viața mea! Din 21 de țări participante, am rămas 4 în concurs. M-am clasat pe locul 3 mondial..Nu există mai mare mândrie decât aceeea de a-mi reprezenta țară, de a ridica drapelul României pe cele mai înalte culmi”, consideră chef Zărnescu.
În afara concursului, Chef Radu Zărnescu a fost invitat de către cel mai titrat bucătar de pe insula Awaji, Chef Hal Yamashita, să gătească carne de vită Kobe la Welcome Gala Dinner oferită invitaților din cadrul evenimentului G20- World Eatology Forum, iar în ultima zi a realizat o demonstrație practică cu antricot de vită Wagyu, trufe de Transilvania și condimente din Macao, China, moment în care a fost însoțit de Miss Japonia 2019 și reprezentanții celei mai mari companii de sare din Munții Himalaya.
Chef Zărnescu a spus participanților la Culinariadă că se pregătește să lanseze o carte în care va fi explicată maniera în care se pregătește fiecare grupă de mușchi
Citiți principiile noastre de moderare aici!