Anunţul trecerii în nefiinţă a primului decan al Facultății de Medicină și Farmacie (FMF) din cadrul Universității din Oradea a fost făcut chiar de Academia de Ştiinţe Medicale pe care acesta a prezidat-o.
,,Cu mare durere și regret anunțăm stingerea din viață a acad. prof. univ. dr. Mircea Ifrim, președintele Academiei de Științe Medicale din România. Personalitate marcantă, ocupând înalte funcții în diferite instituții și organisme din domeniul ocrotirii sănătății, academicianul Mircea Ifrim și-a dedicat ultimii ani din viață activităților din cadrul Academiei de Științe Medicale, pe care a slujit-o cu devotament. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, au scris pe pagina web a ONG-ului din Bucureşti, reprezentanţi ai Consiliul Științific al Academiei de Științe Medicale.
Şi Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) a postat un anunţ in memoriam Mircea Ifrim.
,,Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate regretă trecerea în neființă a acad. prof. dr. Mircea Ifrim, membru al Colegiului Director al ANMCS și președinte al Academiei de Științe Medicale din România.
Acad. prof. dr. Mircea Ifrim a fost un susținător al managementului calității în sănătate. De-a lungul carierei, reputatul academician a publicat zeci de monografii, sute de articole stiințifice, tratate, atlase de anatomie ș.a.m.d. Pe lângă impresionanta activitate academică, profesorul Mircea Ifrim, în perioada 2000-2008, a fost președitele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.
Membru a numeroase societăți medicale internaționale, acad. prof. dr. Mircea Ifrim a primit nenumărate distincții de-a lungul activității. Printre acestea amintim: Ordinul Național “Steaua României” în grad de Cavaler (2014) – ,,În semn de înaltă recunoaștere și apreciere pentru activitatea rodnică și prestigioasă pusă în slujba dezvoltării științei medicale, pentru afirmarea cercetării românești pe plan internațional”; Premiul Carol Davila, acordat de Academia Oamenilor de Știință pentru lucrarea “Medicina legală materno-fetală” (2015); Diplomă de excelență acordată de Ministrul Sănătății pentru activitatea deosebită depusă în Academia de Științe Medicale (2015)”, se arată într-o postare pe site-ul anmcs.gov.ro.
Scandaluri
Mircea Ifrim a fost primul decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii din Oradea. Numele său apare în celebrul dosar deschis de DNA Bucureşti în cazul diplomelor false eliberate de Universitatea din Oradea, sub conducerea fondatorului Universităţii din Oradea, Teodor Maghiar.
Ifrim este cel care a denunţat la DNA Bucureşti faptul că Teodor Maghiar, împreună cu cei doi fii ai săi, au eliberat zeci de diplome false unor studenţi străini care nu au studiat niciodată la universitatea orădeană. La controlul de atunci al instituţiilor abilitate a ieşit la iveală că, multe dintre diplomele incriminate, îi purtau semnătura de decan.
Totodată, cu prilejul acelui control a fost descoperit că Ifrim şi soţia sa erau cazaţi pe banii universităţii la un hotel de lux din Oradea. Printre altele, el a devenit celebru și datorită nepotismului practicat, aducând-o în rândul cadrelor didactice pe soția sa, cu 20 de ani mai tânără, chinezoaica Cheng Feng.
Ifrim a creat pentru aceasta o specializare inexistentă în nomenclatorul oficial al meseriilor şi specializărilor medicale din România şi pe care nicio altă universitate din ţară nu o avea- Medicină tradiţională chineză . De asemenea, Universitatea din Oradea, sub conducerea fostului rector Cornel Antal, a evidenţiat şi încercarea de fals a ex-decanului de la Medicină şi Farmacie din Oradea care şi-a modificat vârsta pe un CV, atât atunci când a împlinit vârsta legală de pensionare, de 70 de ani, cât şi atunci când a râvnit la un nou mandat de decan.
,,La un moment dat, în actele dânsului, am dat peste o copie Xerox după diploma de doctor, pe care, în loc de 1939 era corectat destul de grosolan 1943”, declara redactorului Jurnal bihorean /Bihon.ro, fostul rector al UO, Cornel Antal, atunci când Ifrim a solicitat Consiliului Facultăţii de Medicină şi Farmacie şi Senatului Universităţii, să rămână la catedră, după ce împlinise vârsta de 70 de ani.
Un alt episod controversat este cel în care fostul decal al FMF Oradea a fost declarat ,,impostor” de către fostul preşedinte al Academiei Române, Eugen Simion, care a criticat faptul că Ifrim uza de titulatura de academician, cu toate că nu era membru al Academiei Române.
Trimite articolul
XA mai crapat un farsor ! Si cati mai tre sa crape,nui asa,maghiar ?
Au rămas în urma lui o pleiadă de impostori, foștii doctoranzi plimbatori de câini, azi doctori vedete, prietenii știu și de ce dar și cine…știe și Foncea!
Dar pacat ca tocmai ce a ratat oportunitatea de a deveni cel mai eminent raposat de Covid din judetul nostru.
Ifrim a fost un profesor si om de valoare, dar escrocii, smecherasi, parvenitii de doctorate copy paste nu-l suportau, politrucii parveniti care nu stiu decat sa talhareasca si sa fraiereasca nu suporta oamenii de valoare.
Dumnezeu sa-l odihneasca! A fost un om generos, a ajutat multi oameni. Respect!