Această etapă de tratament se desfășoară la sol în zonele publice, precum şi pe spaţiile verzi şi cursurile de apă din municipiu. Astfel, în cea de-a IX-a etapă de dezinsecție, care se desfășoară între 2 și 8 august, se dorește distrugerea insectelor generatoare de disconfort (țânțari, muște, etc.) în faza de adult și larve, și tratamente fitosanitare la arbori. Pentru activitatea de dezinsecție se folosește CYMINA PLUS – insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor adulți. În ce privește tratamentele fitosanitare se va utiliza: KARATE ZEON, SCORE 250 EC și VERTIMEC 1,8 % EC.
Produsele sunt avizate de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xi și Xn de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană. „Orădenii sunt rugați să evite să stea în raza de acțiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluțiile, pentru a preveni eventualele incidente. În caz de timp nefavorabil, lucrarea se va amâna pentru perioada imediat următoare, care se va comunica prin presă”, comunică municipalitatea.
Primăria a contractat serciviile firmei Coral care include dezinsecția cu ceață caldă. În această procedură se folosesc solvenții petrolieri, care sunt recomandați în dezinsecție și de către Ministerul Sănătății, deoarece particula de solvent petrolier fiind mai mică decât particula de apă, plutește mai mult în aer și posibilitatea contactului cu insectele este mult mai mare, dispersia fiind mult mai bună.
Dezinsecția cu ceața caldă este un procedeu prin care se creează o particulă foarte fină, care pătrunde în toate crăpăturile sau locurile unde se pot ascunde dăunătorii. Această particulă se face cu ajutorul unor aparate speciale, echipamente care ard un amestec de produs petrolier combinat cu insecticid, creându-se o ceață caldă, care datorită particolelor de dimensiuni foarte mici creeaza un efect vizual asemănător unui nor de fum.
Trimite articolul
Xpare să fie un tratament eficient, după dezinsecțiile anterioare se poate deja constata scăderea numărului de țânțari precum și dispariția tigrului platanului din anumite zone ale orașului, felicitări!
-
E plin de tigri în Parcul Traian, te umpli în câteva minute de stat pe bancă. Cât despre țânțari, seara e plin în Unirii.
-
Si nu doar in parcuri, peste tot e plin de mizeriile astea de insecte.
-