Oameni cu suflet mare și determinare cât Everestul realizează în România ceea ce statul nu este capabil să facă pentru copiii săi. A reușit să învingă boala alături de copilul său, beneficiind și de un sistem bine pus la punct la Roma, iar de cinci ani face tot ceea ce îi stă în putință pentru ca și alți copii să treacă mai ușor peste cruntul diagnostic de cancer, la Oradea. Pe lângă cazarea oferită în casa de lângă spital, Mădălina Maiorescu visa de cinci ani să le ofere copiilor și un centru-suport, așa cum l-a descoperit pe cel de la Roma, atunci când era cu Iannis la tratament. Impresionanta realizare are loc în cadrul taberei urbane pentru copiii oncologici, care își desfășoară activitatea, începând cu 1 mai 2022, în clădirea de pe strada Mihail Kogălniceanu, nr. 25. Iar mama lui Iannis nu e singură în acest demers. Un om cu suflet mare, domnul Dan Dorel, a oferit imobilul în folosință gratuită.
[eadvert]
“Îmi revine marea bucurie și onoare de a vă anunța că datorită Fundației Dan Dorel, domnului Dan Dorel, datorită Clubului Lions Oradea, în special a domnului Sorin Bot și a tuturor susținătorilor Asociației Lumea lui Iannis, copiii oncologici din România vor avea un centru-suport de servicii sociale și nu numai. Noi am numit proiectul Ali City Camp – tabăra urbană pentru copiii oncologici, care își desfășoară activitatea în clădirea aflată pe strada Mihail Kogălniceanu, nr. 25, pe care domnul Dan Dorel ne-a oferit-o în folosință gratuită. Un moment pe care îl aștept din 2017 s-a concretizat vineri, 30 aprilie, când am semnat contractul”, a spus Ioana Mădălina Manolache.
Centrul se va întinde pe o suprafață totală de 1000 mp. „Totul pentru toți copiii oncologici sau cu boli grave din România, care au nevoie de suportul nostru. Demersul are ca obiectiv să aducem viața post diagnostic a copilului cu cancer din România mai aproape de ceea ce se întâmplă în țările civilizate. Vom importa modele, am și făcut-o deja, de la asociațiile din Italia, Irlanda și Germania care au misiuni similare. Este un moment important și va însemna o trecere semnificativă către o viață demnă și susținută a copilului suferind și a familiei acestuia.
Urmează să demarăm o amplă campanie media și nu numai, pentru strângerea de fonduri în vederea dotării clădirii. Așa că orice ajutor este binevenit, în următoarea perioadă”, e mesajul Mădălinei Maiorescu.
Un astfel de centru-suport este necesar, fiindcă în România se oferă serviciile pe bucățele. „La Roma este un cadru care funcționează fluent, un cadru în care autoritățile colaborează cu spitalul, iar serviciile sunt integrate și fluente. Oamenii au nevoie de consiliere pentru a-și întocmi toate actele necesare, pentru că e o întreagă birocrație, au nevoie de cazare, mâncare, agrement, de tot ce aș fi avut și eu nevoie. Plus un loc în care copiii să se joace între ei, fără ca mamele să mai fie stresate că se contaminează”, a explicat Mădălina Maiorescu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!