A devenit o tradiţie ca, în fiecare an, o săptămână din luna mai să fie dedicată informării privind Scleroza Multiplă. Această săptămână a fost intitulată sugestiv „Săptămâna speranţei”. Ediţia din acest an a acestui eveniment este dedicată activităţilor de informare şi promovare a cauzei persoanelor afectate de această maladie. Programul manifestării cuprinde trei momente centrale, şi anume: lansarea volumului „Sceroza Multiplă”, un tur cliclist şi o donaţie de echipamente pentru persoanele afectate de scleroza multiplă.
În cadrul acestei Săptămâni, Fundaţia de Scleroză Multiplă Bihor, în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, a sărbătorit, joi, Ziua Internaţională a persoanelor afectate de Scleroză Multiplă.
Activităţi
Evenimentul a avut loc la restaurantul Bihoreana din Oradea. Aici, a fost lansat volumul „Scleroza multiplă”, ediţia a II-a revizuită şi adăugită, a profesorului univ. dr. Petru Mihancea. Participanţii la lansarea cărţii au primit un prânz la restaurant.
Turul Ciclist SM, aflat la a doua ediţie, va avea loc în luna iunie. Prin acesta se va deschide iniţiativa de promovare a serviciilor sociale ale Fundaţiei de Scleroză Multiplă din România şi totodată va promova spriritul comunitar pentru acest centru. Cauzele SM vor fi prezentate şi în cadrul evenimentului Cursa răţuştelor, un eveniment eveniment dedicat familiei şi comunităţii, dar în egală măsură, pentru sprijinirea unor cauze sociale din comunitatea noastră. Cursa răţuştelor va avea loc sâmbătă, 4 iunie, de la ora 17:00, în Piaţa Independenţei.
Ciclism
„Turul ciclist este o iniţiativă internaţională, la care vor participa tineri din cinci ţări europene, sub coordonarea unui grup de tineri studenţi de la Universitatea din Oradea, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, specializarea kinetoterapie, conduşi de lect. univ. dr. Valentin Serac. Turul ciclist itinerant este de circa 300 de km şi se va desfăşura în judeţul Bihor. Cicliştii vor aduce informaţii noi cu privire la această boală, comunităţilor de pe traseu. Donaţia de echipamente pentru persoanele afectate de scleroza multiplă, în valoare de peste 10.000 de euro, a fost făcută de Rotary Club Oradea. Donaţia constă într-un număr de peste 50 de cărucioare noi, personalizate pentru beneficiarii Fundaţiei de Scleroză Multiplă”, a spus preotul Laurenţiu Lazăr, preşedintele Fundaţiei de Sceroză Multiplă.
Potrivit acestuia, în judeţul Bihor există 500 de persoane afectate de scleroză multiplă. Fundaţia de Scleroză Multiplă este furnizor acreditat de servicii socio-medicale acordate beneficiarilor săi în cadrul Centrului de zi, deservind un număr de aproximativ 90 de persoane.
C.D.
Citiți principiile noastre de moderare aici!