Cea de-a X-a etapă de dezinsecție din acest an are în vedere distrugerea insectelor generatoare de disconfort (țânțari, muște etc.) în faza de adult și larve. În acest sens, se execută prin tratament la sol activitatea de dezinsecţie în zonele publice, spațiile verzi și cursurile de apă din Oradea, precum și tratamente fitosanitare la arbori. Pentru activitatea de dezinsecție se folosește CYMINA PLUS – insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor adulți. În ceea ce privește tratamentele fitosanitare, se va utiliza FASTER 10 CE.
[eadvert]
Produsele sunt avizate de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xi și Xn de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană. Orădenii sunt rugați să evite să stea în raza de acțiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluțiile, pentru a preveni eventualele incidente. În caz de timp nefavorabil, lucrarea se va amâna pentru perioada imediat următoare, care se va comunica prin presă.
Trimite articolul
Xde ce nu se face dezinsectie in tot orasul cu avioanul, daca se face partial doar in parcuri nu prea are eficienta.
-
Pt ca s-au prins dupa vreo 20 de ani ca solutia folosita cu “avioanul” era ft periculoasa. E plin internetul cu articole pe tema asta, poti sa cauti.
Daca ar fi si utila ! La ultima se plimbau pe strazi cu tunurile oprite !
In acte poate ca e a 10-a , dar ca eficienta e ZERO.
Interesant…cel puțin la noi acuma seara nu este nici măcar un tantar…si stam pe lângă Criș, in conditiile în care ieri nu puteai sta afara de ei. Oare din cauza eficientei 0?