Ritmul scăzut de recenzare a determinat Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor din România în anul 2021 (CCRPL2021) să prelungească perioada de colectare a datelor prin interviu față în față, până la data de 24 iulie 2022. În această fază a recensământului, datele sunt colectate de recenzori, la domiciliu sau în punctele fixe de recenzare.
[eadvert]
Până marți, peste 88% din populația țintă estimată a județului Bihor s-a recenzat, potrivit unui comunicat al Direcției Județene de Statistică Bihor. „Conform datelor, la finalul zilei de 12 iulie 2022, în Bihor s-a înregistrat un total de 488.100 de chestionare care au avut completată secțiunea de persoană, ceea ce reprezintă 88,2% din populația rezidentă țintă estimată a județului Bihor la 1 decembrie 2021, pondere care situează județul Bihor pe locul 19 în țară”, a transmis sursa citată.
Puncte fixe și amenzi
Cei care nu doresc să fie vizitați de recenzori la domiciliu au opțiunea de a se prezenta la punctele fixe de recenzare, deschise în Oradea și în 27 de localități din județ. În orașul de pe Criș, cele trei puncte fixe pentru efectuarea recenzării persoanelor sunt amenjate la: Primăria Oradea – Sala Ghișeelor, Piața Unirii, nr.1; Direcția de Asistență Socială Oradea, str. Primăriei, nr. 42; Direcția Județeană de Statistică, str. George Barițiu, nr. 16, la parter. Punctele fixe sunt deschise de luni până duminică, între orele 08:00-18:00.
Recensământul Populației și Locuințelor 2021 a început în 14 martie cu etapa de autorecenzare, după care, la 1 iunie a debutat recenzarea în teren prin interviuri față în față. „Persoanele care nu s-au recenzat încă mai au la dispoziție 11 zile, recenzarea fiind obligatorie. Cei care refuză recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidențiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 și 5.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Oradea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!