Mircea Mălan, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor și președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Group, a susținut astăzi, 23 iunie, o conferință de presă cu ocazia finalizării primului proiect cu fonduri europene derulat de Ecolect. La conferință au participat și Istvan Vesselenyi, managerul de proiect din partea Ecolect, și Adela Abrudan, specialist în achiziții și relații publice la Ecolect.
[eadvert]
În cadrul acestui proiect a fost realizată aplicația ,,Bihor Curat – Wastebook”, cu ajutorul căreia bihorenii vor avea acces la toate informațiile necesare pentru a colecta corect deșeurile. În plus, proiectul a cuprins și cursuri de formare pentru 105 responsabili de mediu de la primăriile din județul Bihor.
,,Cu ajutorul aplicației, bihorenii pot să vadă când vor fi ridicate deșeurile de la adresa lor, dacă își creează un cont, pot să vadă un ghid de colectare a deșeurilor și pot să sesizeze depozitări ilegale de deșeuri. Rolul aplicației este de a simplifica relația dintre toți cei care participăm la gestionarea problematicii deșeurilor: cetățeanul, primăria, Ecolect și operatorii de salubritate”, a declarat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.
Aplicația este disponibilă pentru sistemele de operare Android și iOS și poate fi descărcată gratuit. Link descărcare Android: https://bit.ly/BihorCuratAndroid; Link descărcare iOS: https://apple.co/45apD7d.
Aplicația a fost dezvoltată de compania Eco Soluții SRL și a costat 214.914 lei, cu TVA. Aceasta face parte dintr-un proiect cu fonduri europene finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă.
„Valoarea totală a proiectului „Aplicație integrată privind managementul deșeurilor în județul Bihor” (Cod SIPOCA 939/MySMIS2014+ 151249) este de 407.261,50 lei, inclusiv TVA, din care contribuția Uniunii Europene din FSE este de 339.248,84 lei și contribuția din bugetul național – 59.867,43 lei. Valoarea cofinanțării Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Ecolect Group este de 8.145,23 lei.
Vă reamintim că Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Group este formată din toate orașele și comunele din Bihor, plus Consiliul Județean Bihor, și este responsabilă de implementarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID)”, a menționat CJ Bihor într-un comunicat de presă.
Trimite articolul
XBine ,ati folosit o groaza de bani pt,implimentarea aplicatiei si pentru cei ce predau aceste deseuri nimic ?
Orice ,numai sa nu-si faca treaba gunoierii ,sa-i faca pe cetateni gunoierii viitorului ca doar de ce sa mai lucreze cei care sunt de meserie, ca doar lucrul murdar il fae cetateanul ,prin fraiereala colectarii selective!!