Direcția Silvică Bihor, alături de Garda Forestieră Oradea și Fundația „Muzsikal as erdo”, a organizat duminică, 2 octombrie, în pădurea din Băile 1 Mai, evenimentul cultural-artistic „Cântă pădurea”, ajuns la a şaptea ediţie în Bihor.
Cei care s-au bucurat duminică de frumuseţea pădurii au fost informaţi şi despre un mod de viață mai sustenabil și mai conștient față de mediu. Printr-o serie de evenimente, „Cântă pădurea” a oferit plimbări ghidate de experţi prin care au aflat lucruri pe care poate nu le ştiau despre plante şi copaci, despre flora şi fauna pădurii şi protecţia mediului înconjurător, tematica principală fiind: conviețuiri în pădure, silvicultură sustenabilă. Frumuseţea pădurii poate fi admirată trăind în armonie cu natura, pentru a rămâne vie şi sănătoasă şi generaţiilor viitoare. Cei prezenţi au aflat importanţa cooperării în susținerea valorilor locale și a agriculturii durabile, au fost încurajaţi să consume produsele locale, să sprijine consolodarea comunităţilor locale şi să păstreze tradiţiile din bazinul Carpatic. Szabó Lajos, președintele Fundației „Cântă Pădurea”, a întâmpinat pe cei prezenţi în pădurea din Băile 1 Mai, invitându-i pe iubitorii de natură şi de artă să se bucure de acest eveniment care reprezintă o experienţă nouă trăită alături de comunitate.
În aer liber s-au desfăşurat ateliere pe tematica reciclării, de conștientizare a mediului, s-au degustat produse realizate de producători locali şi s-au prezentat obiecte de artizanat şi meșteșuguri. Cei mici au avut şi un loc de joacă, Bábika – „Să ne jucăm împreună”, un stand interactiv al Asociației Educației Ecologice Maghiare şi s-au bucurat şi de „Apă – Pădure – Origine. Unde este originea vieții”, un joc interactiv despre relațiile dintre apă și pădure.
Programul, ca de fiecare dată, a fost unul pentru toată familia, fiind o oportunitate pentru artiştii locali de a se întâlni cu publicul într-un spaţiu neconvenţional, într-o acustică deosebită.
Au fost concerte de muzică clasică şi populară, printre artiştii prezenţi fiind elevi ai Liceului de Arte din Oradea, corul secției maghiare al Liceului de Artă, cvartetul de coarde Filarmonicii de Stat Oradea condus de Nagy Kálmán, Csik Janos și Mezzo dar şi Formația de muzică și dans popular Bokreta din Timișoara.
Anul acesta programul „Cântă pădurea” a împlinit 19 ani, în Bihor fiind cea de-a 7-a ediție.
[eadvert]
Citiți principiile noastre de moderare aici!