Funcționarii publici sunt dispuși să continue această grevă până când vor obține ceea ce cer. Oamenii sunt revoltați din cauza salariilor și cer condiții de muncă mai bune. Astfel că, pe perioada grevei, aceștia nu vor procesa cereri pentru recalcularea pensiilor, stabilirea stagiilor de cotizare, ori pentru cumpărarea vechimii în lucru. Potrivit liderului de sindicat, Adrian Bereș, se va face un compromis și vor prelua dosarele de pensionare.
[eadvert]
Sindicaliștii consideră că doar prin grevă pot atrage atenția asupra cerințelor pe care le au. Greva generală a pornit de luni, 27 noiembrie, și a fost anunțată încă de săptămâna trecută de către membrii sindicatelor afiliate FSMM.
„Această acțiune vine în contextul eforturilor constante ale Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii de a obține condiții de muncă optime și remunerare echitabilă. Membrii sindicatelor au considerat că, greva este un pas necesar pentru a atrage atenția asupra problemelor semnificative cu care se confruntă angajații din instituțiile Ministerului Muncii. Creșterea continuă a inechităților salariale, condiții de muncă precare și deficitul de personal au determinat angajații să acționeze pentru a obține schimbări concrete și sustenabile. Scăderea puterii de cumpărare și impactul inflației au accentuat la rândul lor starea de nemulțumire și au impus necesitatea acestei măsuri. Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii este organizație sindicală dedicată apărării drepturilor angajaților din sectorul ministerului Muncii și promovării unor condiții de muncă corecte și sigure. Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii rămâne deschisă la dialog pentru găsirea soluțiilor care să conducă la o îmbunătățire a calității vieții profesionale pentru toți membrii săi. Ne cerem scuze pentru orice disconfort generat beneficiarilor noștri și îi apreciem pentru înțelegerea de care au dat și dau dovadă în aceste momente”, este mesajul transmis de FSMM.
Greva generală se ține în mai multe județe din țară, printre care Cluj, Timișoara, Prahova, Bacău sau Constanța.
Casa Județeană de Pensii Bihor a intrat în grevă generală. Pretenții: creșterea salariilor
Trimite articolul
Xam vrea sa stim daca e si a doua zi fara salar pentru acesti fomisti. Daca nu e asa, ar trebui facuta o mica plangere penala la conducerea casei pentru pontarea unor oameni care stau pe strada in loc sa fie in birou. Dar stim ca la stat asa se ponteaza oamenii oricum. Hai, la munca putorilor!
Niste nimicuri si niste mizerii umane.
Ăștia sunteti voi, angajatii Casei de Pensii.
Mai sunt bugetari in tot felul de instituții.
Dar niste ordinari si niste jegoși cum sunteti voi, rar intalnesti.
V-ati adus unii pe altii acolo, apoi v-ati promovat tot asa unii pe ceilalți dupa un singur scenariu mizerabil.
Oricine ar face grevă dintre tot personalul bugetar din Bihor, nu ar fi atat de contestati si de huliți cum sunteti voi.
Ati intrat in folclorul.popular ca fiind o adunatură de gunoaie urat mirositoare.
Si oamenii sunt cel mai bun barometru.
Deci au dreptate.
Sunteti ordinnari de mizerabili.
Intr-un cuvant …., jeguri si gunoaie.
De acord, dar nici ceilalți bugetari nu sunt mai prejos când e vorba de nesimțire. Să luăm doar cei din învățământ, care mint cu nerușinare că au salarii de doar 3000-4000 de Ron. Sporurile mai fac încă 2000-3000 de Ron, dar alea niciodată nu se pomenesc. Nici vacantele și liberele și nici programul de gravide. România, țară de milogi și sclavii lor (cei din mediul privat).
-
De ce plm nu fac greva acum cand vine minivacanta de Ziua Nationala.
Ca in ultimii ani guvernele care s-au succedat le-au tot facut punți intre week end si aceste doua sarbatori consecutive.
Sa poată sa iși odihneasca fundurile lăsate de la atata șezut pe scaun.
Si plecau acasa ultima zi de lucru de dinainte de minivacanta la ora 12.00 !
Cand le dadea guvernul inca o zi libera suplimentara ca sa se lege sarbatorile de week end, se declara ca va fi recuperata ulterior…..
Cand ?
Ca astia pleaca acasa in fiecare vineri la ora 12,00, saptamana de saptamana.
Cand si ce au recuperat vreodata milogii ăștia ?-
O sulă mare au recuperat ăștia … Și nu numai ei, niciun bugetar. Chestiile cu recuperările sunt povești de adormit pentru copii proști din mediul privat. Ei merg pe principiul că oricum nici dreq nu verifică nimic. Și așa și este, țara asta a ajuns moșia lor. Dar nu ei sunt proștii, ci noi, că îi lăsăm. Trebuie plătit cât mai puțin statului ca acest cancer a societății să moară de foame.
-
Tara împărțită între bugetari cu salarii nesimțite și pensii speciale pt hoții tarii.si muritorii de rand de la privat cu salariul minim pe economie.