Familia unei paciente, în vârstă de 62 de ani, diagnosticată în moarte cerebrală, a fost de acord să transforme suferința în speranță de viață.
„Mulţumesc familiei care a înţeles, în cele mai dificile momente, să ofere o rază de lumină pentru alte familii cu rude aflate în suferinţă pe listele de aşteptare. Purtând în suflet o dragoste mare, care dura de 47 de ani şi având o familie cu 5 copii, soţul pacientei a găsit puterea de a lua decizia dificilă, dar atât de generoasă şi plină de iubire de a dărui altor oameni o şansă la viaţă. Sunt momente care te încarcă de emoţii puternice şi te mobilizează să faci totul pentru semenii tăi. Mulţumesc tuturor colegilor pentru dăruirea şi profesionalismul pe care le demonstrează în fiecare zi, precum şi conducerii spitalului pentru susţinerea activităţii de transplant. DA pentru VIAŢĂ!”, a declarat Dr. Carmen Pantiș, coordonator de transplant la Spitalul Județean de Urgenta Oradea, coordonator regional ANT.
Tranplantul de rinichi urmează să fie efectuat la Spitalul Sf. Maria din București, în timp ce cele de rinichi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.
Trimite articolul
XSunt convins ca transplantul a ajuns o afacere si la noi de o vreme teamă imi e ca unii pacienți asa zisi in moarte cerebrală sunt compatibili cu cererea de pe piață și atunci se întâmplă sa nu mai se poata face nimic pt posibilul donator imi doresc sa fie doar o bănuiala nefondată….