În urma apelului 112 victima a fost transportată la spital şi internată pentru îngrijirea leziunilor suferite.
Zăcea pe carosabil
„Cu toate că victima nu a putut oferi niciun detaliu cu privire la autovehiculul care a acroşat-o, în urma cercetărilor efectuate poliţiştii rutieri au identificat cu operativitate prezumtivul autor al accidentului rutier ca fiind G.D. (42 ani), din comuna Drăgeşti. Acesta este suspectat că în timp ce conducea o autoutilitară a acroşat victima, care era culcată pe carosabil şi, potrivit declaraţiilor sale, crezând că a reuşit să o evite, şi-a continuat deplasarea fără a anunţa Poliţia”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, inspector principal de poliţie Alina Dinu.
Poliţiştii rutieri l-au reţinut joi pe suspect în Centrul de Arest Preventiv al I.P.J. Bihor pentru o perioadă de 24 de ore, iar vineri, urmează să îl prezinte la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.
Acroşaj cu fugă şi în Oradea
Reamintim că tot marţi s-a consumat un alt acroşaj cu fugă de la accident, în Oradea, pe strada Ady Endre. Şi în acel caz poliţiştii rutieri l-au identificat cu operativitate pe conducătorul auto, orădeanul C.I. (40 ani), ca prezumtiv autor al accidentului”, a mai informat purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, inspector principal Alina Dinu.
Prevederi rutiere
În situaţia în care conducătorii de vehicule sunt implicaţi în accidente rutiere, legislaţia prevede câteva obligaţii ale acestora, care trebuie respectate:
ART. 77
(1) Conducãtorul unui vehicul implicat într-un accident de circulaţie în urma cãruia a rezultat moartea sau vãtãmarea integritãţii corporale ori a sãnãtãţii unei persoane este obligat sã ia mãsuri de anunţare imediatã a poliţiei, sã nu modifice sau sã şteargã urmele accidentului şi sã nu pãrãseascã locul faptei.
(2) Orice persoanã care este implicatã sau are cunoştinţã de producerea unui accident de circulaţie în urma cãruia a rezultat moartea sau vãtãmarea integritãţii corporale ori a sãnãtãţii uneia sau a mai multor persoane, precum şi în situaţia în care în eveniment este implicat un vehicul care transportã mãrfuri periculoase este obligatã sã anunţe de îndatã poliţia şi sã apeleze numãrul naţional unic pentru apeluri de urgenţã 112, existent în reţelele de telefonie din România.
(3) Este interzis oricãrei persoane sã schimbe poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma cãruia a rezultat moartea sau vãtãmarea integritãţii corporale ori a sãnãtãţii uneia sau a mai multor persoane, sã modifice starea locului sau sã şteargã urmele accidentului fãrã încuviinţarea poliţiei care cerceteazã accidentul.
ART. 78
(1) Conducãtorului de autovehicul sau tramvai, instructorului auto atestat care se aflã în procesul de instruire practicã a unei persoane pentru obţinerea permisului de conducere, precum şi examinatorului autoritãţii competente în
timpul desfãşurãrii probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere sau pentru oricare dintre categoriile ori subcategoriile acestuia, implicaţi într-un accident de circulaţie, le este interzis consumul de alcool sau de substanţe ori produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora dupã producerea evenimentului şi pânã la testarea concentraţiei alcoolului în aerul expirat sau recoltarea probelor biologice.
(2) În situaţia în care nu sunt respectate dispoziţiile alin. (1), se considerã cã rezultatele testului sau ale analizei probelor biologice recoltate reflectã starea conducãtorului, a instructorului auto sau a examinatorului respectiv în momentul producerii accidentului.
ART. 79
(1) Conducãtorul de vehicul implicat într-un accident de circulaţie în urma cãruia a rezultat numai avarierea vehiculului este obligat sã-l scoatã imediat în afara pãrţii carosabile ori, dacã nu este posibil, sã-l deplaseze cât mai aproape de bordurã sau acostament, semnalizându-l corespunzãtor.
(2) În situaţia prevãzutã la alin. (1), conducãtorul de vehicul este obligat sã se prezinte imediat la unitatea de poliţie pe raza cãreia s-a produs accidentul, în vederea întocmirii documentelor de constatare.
(3) Dacã în accidentul de circulaţie sunt implicaţi doi sau mai mulţi conducãtori ale cãror vehicule avariate pot fi deplasate fãrã riscul de a periclita siguranţa circulaţiei, aceştia se vor prezenta imediat cu vehiculele la unitatea de poliţie pe raza cãreia a avut loc evenimentul, pentru întocmirea documentelor de constatare a accidentului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!