Directorul Direcției Agricole Bihor, Nicolae Hodișan s-a dezlănțuit în ședința Colegiul Prefectural de miercuri, după ce a primit o adresă de la ministrul Agriculturii „în care mi se trasează refacerea amenajamentelor pastorale astfel încât acest proces să se încheie în 2020. Sarcină grea”.
Acesta și-a argumentat considerația cu faptul că în 2007 la Comisia Europeană erau declarate 180.000 ha de pășune în Bihor, pentru ca datele statistice să vorbească de 167.000 ha, iar la APIA să existe în evidențe, în 2018, 96.000 ha „declarate de primari sub semnătură”.
Directorul Hodișan a intrat în coliziune cu prefectul Ioan Mihai reclamând că sarcina sa este imposibilă fiindcă Prefectura Bihor nu a desemnat membrii din comisia județeană care să gestioneze refacerea amenajamentelor pastorale.
„Din această cauză ridic această problemă, ca să avem timp să medităm și să lucrăm până în 2020. Inițial amenajamentele trebuiau finalizate până în 2019, dar nu putem sta să plătească Hodișan”, a spus directorul Direcției Agricole.
Acesta a dus apoi discuția în planul bătăliei politice în urma căreia spune că i-a fost trimis timp de un an Corpul de Control din Ministerul Agriculturii și care i-a fost diminuat salariul pe 3 luni cu 20%.
„Doar atât mi-au găsit… Știu că nu mă puteți suporta, dar trebuie să mă suportați”, s-a adresat Hodișan reprezentantului Guvernului în teritoriu.
Elegant, prefectul Mihaiu i-a explicat directorului Direcției Agricole că el nu-și spală hainele în public, dar că cele invocate de ele „nu au legătură cu realitatea” și că așteaptă, în continuare, propunerile sale în legătură cu membrii comisiei județene care va gestiona amenajementele pastorale.
Nu e primul scandal declanșate în Bihor pe tema amenajamentelor pastorale. La Mădăras a izbucnit un focar de scandal pe această temă, iar la întrevederea fermierilor cu ministrul Daea, fermierii au vrut să afle dacă statul sau privații pot face aceste amenajamente.
Citiți principiile noastre de moderare aici!