Este vorba despre membri ai trei grupări, cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat sau aderarea și sprijinirea unei astfel de grupări, trafic de droguri de risc și complicitate la scoaterea din țară a drogurilor de risc.
Astfel, au ajuns după gratii pentru 30 de zile cei considerați coordonatori ai grupărilor: Emil Pătru, Claudiu Gheorghe Luță și Gheorghe Laolanti Căldăraru. În arest au mai fost trimiși Eugen Trancă, Valentin Oros, Iulian Duțescu, Iosif Gheorghe Taraioș, zis „Crețu”, (toți din grupul lui Pătru), Ioan Trofin (din gruparea lui Gheorghe Luță) și Hercule Căldăraru, zis „Asu”, care este considerat membru al grupării lui Gheorghe Laolanti Căldăraru.
Judecătorul de drepturi și libertăți a respins cererile inculpaților de a fi trimiși în arest la domiciliu ori de a fi puși sub control judiciar. Aceștia pot contesta decizia instanței în termen de 48 de ore.
În schimb, magistratul a disjuns cauza față de alte 11 persoane pentru care s-a propus arestarea în lipsă și a amânat luarea unei decizii pentru 25 octombrie. Potrivit portalului instanțelor, sunt vizați nouă bărbați – Manuel Denis Oros, Ionuț Alin Luță, Mihail Cogălniceanu, Ioan Miron, Dumitru Silviu Bolovan, Ioan Șovre, Florin Paraschiv. Gheorghe Lăutaru și Gheorghe Dura – și două femei: Emilia Pătru și Felicia Stoian.
6 milioane de comprimate, interceptate în timpul anchetei
Așa cum Jurnal bihorean și Bihon au relatat în detaliu, măsurile preventive au fost luate în urma a 41 de percheziții făcute de procurorii DIICOT Oradea și polițiștii BCCO în Bihor, Satu Mare, Vâlcea, Iași, Gorj și Bucureşti. A fost vizată activitatea unor grupări implicate în traficul unor medicamente strict reglementate, aduse din Serbia, și transportate prin România spre Europa de nord.
Conform informațiilor oferite de anchetatori, investigațiile au dus la confiscarea, în ultimii doi ani, a peste 6 milioane de comprimate de Ksalol, Rivotril şi Bensedin, în valoare de 12,5 milioane de euro. Este vorba despre medicamente supuse controlului medical, pentru că au în compoziție substanțe active precum alprazolam, clonazepam și diazepam, care fac parte din categoria drogurilor de risc.
Pe parcursul anchetei, procurorii și polițiștii au interceptat șapte transporturi și au aflat că suspecții care au acționat în România ar fi cumpărat comprimatele cu prețuri cuprinse între 4-5 lei pentru fiecare blister care conținea câte 15 comprimate. Odată ajunse în Finlanda, Suedia și Norvegia, ar fi fost vândute pe stradă sau en-gros pentru 1-2 euro pentru fiecare comprimat.
Ancheta s-a întins pe teritoriile mai multor state, fiind implicate atât autoritățile din România, Serbia și Finlanda, cât și organizații și agenții europene precum Europol și Eurojust.
Trimite articolul
XMai bine de 9 ani se vand aceste asa zise medicamente pe strazile din Norvegia, Finlanda si Suedia ( falsificate -contrafacute in laboratoare ale acestor grupari de crima organizata).
In Norvegia, Finlanda si Suedia moare o persoana (mai ales din randul oamenilor strazii – adicitii) la fiecare 1 spatamana, din cauza acestor asa zise medicamenete vândute.
SA DEA DUMNEZEU sa fie condamanati la ani grei de puscarie.
Sa faci bani de pe oameni suferinzi este cel mai josnic lucru.
Daca presa doreste sa se uite in spate de tot, in Ungaria s-a descoiperit unul din laboratoare clandestine care produceau aceste medicamenete.
Va socheaza ce vedei in imagini.
De ce presa nu publica imagini cu averile acumulate de unii din acesti lideri de droguri.
A se vedea case scumpe la adresele acestora, masini, bijuterii, bani… Va ingrozeste de cat timp acestia au acumulat bani de pe seama celor care depind de aceste droguri.