100 de mii de lei metrul de drum! Cu amenajări adiacente suplimentare, cu exproprieri și rețele – cam atât va plăti orașul, din bugetul propriu, pentru a obține străpungerea rutieră între Parcul Traian și strada Libertății. Noua stradă va avea o lungime este de 83,44 m, lățimea carosabilului va fi de 7 m, cu două benzi și cu trotuare late de 2,5 m pe fiecare parte, conform studiului de fezabilitate. Durata lucrării este estimată la 2 luni.
[eadvert]
Consilierii locali sunt chemați luni să voteze proiectul de hotărâre care conține studiul de fezabilitate al lucrării și coridorul de expropriere aferent.
Motivația proiectului este de a facilita accesul mașinilor la Pasajul Magheru, cu amenajarea unei girații în Parcul Traian. Acum, accesul din centru spre acest pasaj se face pe strada Andrei Șaguna, dar primarul Florin Birta a confirmat că vrea pietonalizarea acestei străzi, cu mutarea traficului rutier pe noua legătură rutieră, care se va face în zona numerelor 42-44 în Parcul Traian, respectiv nr. 17 pe Libertății.
Drumul se va face cu exproprierea mai multor case și terenuri. Imobilul din Parcul Traian nr. 17 pierde anexa și terasa acoperită, iar pe strada Libertății nr. 44 se va demola casă colectivă, cu 3 apartamente de peste 110 mp fiecare; în Parcul Traian nr. 17 se va demola de asemenea o casă cu 4 apartamente.
Trimite articolul
XCalculați din nou va rog. Nu ca ar fi un preț normal 100000 de Lei metrul liniar dar pana la 1 milion este o suma de zece ori mai mare, iar dumneavoastră trebuie sa ne informați corect.!
O mentiune autorului- aveți grija la calcule 😉
Domnu Ghilea, nici matematica, dar nici Google Maps-ul nu merge bine.
-
Cristina Ghilea nu cred ca poarta un nume ce seamana a …. domnu !?!?
-
Poate am citit Cristian? Ce zici?
-
Poate ai vrea sa pari inteligent.Dar stie toata lumea ca nu ai fata de asa ceva.Poate nu stii nici citi, ce zici?
-
-
-
Marele jmecher ce esti, ne fura la rupere si tu vorbesti despre matematica si google maps.
8.400.000 lei : 83 metri = 101.204,82 lei / metru.
Cu cat a gresit prin rotunjire , aproximand ?
Niste looseri astia din primarie de nota 10… distrug vietile oamenilor doar ca sa ce? … ca au gresit cu proiectul de pasaj, ca nu poti intra dinspre centru in el?.. ca sa nu mai ocoleasca ghiolbanu’ 300 de metri, daramam casele?
Oare nu credeti bulangiilor din primarie care sunteti, ca va ajunge din urma odata si odata blestemul oamenilor dezradacinati???
Nu va mai satura Dumnezeu de exproprieri? De ce nu daramati primaria? ati putea face o parcare misto….
Asteptam betonarea albiei Crisului si Metroul Rogerius-Nufarul, in urmatorul cincinal.
Nu-i bai. Sunt bani din taxe si se mai poate mari taxa la gunoi, gigacalorie. O alta lucrare fara rost,
Ce lucrare de rahat. Pe banii astia mai asfaltau cateva strazi din oras
Toate orașele civilizate elimina accesul auto prin centrul istoric. Noi îl demolăm că să treacă mașinile. Ce să zic ?! Ca la noi la nimenea.
-
La noi, avem un geniu ce le stie pe toate, are viziune ca si cu CETul pe gaz, si atunci se stia ca se interzice gazul si cresc taxele, dar vizionarul a a avut viziune pe 3 ani.
8,000,000 lei se vor plati ptr.expropieri.
Adica circa 1.200.000 de euro !!
Daca impartim relativ egal acesti bani , inseamna ca fiecare dintre cele 3 + 4 apartamente din respectivele case colective ar fi platite ca despagubire cu o medie de 150.000 de euro !
Care nu-i putin.
Care dintre cei ce locuiesc in aceste apartamente aflate in curti comune au sperat macar in viata lor sa obtina acesti bani ?
Si asta in conditiile in care raman inca 150.000 de euro ptr. imobilul care-si pierde terasa si anexa !!
Ala cand a sperat ca va primi intr-unul dintre visele lui asemenea suma pe anexa si terasa aceea ?
Banuiesc ca in niste apartamente cu suprafata medie de 110 mp nu locuiesc vreo trei generatii , ca si cei de pe str. Gradina de Fragi .
Deci fiecare poate sa isi cumpere un apartament mare in blocuri noi sau doua in blocuri mai vechi.
Oricum , tot la comun locuiau si pina ieri .
Sunt multi locuitori ai orasului acesta care ar dori sa dea o decizie de expropiere din asta peste ei . Ptr.ca locuintele lor nu au fost evaluate de nimeni in viata lor nici la jumatatea valorii care o ofera Primaria ptr.fiecare apartament din aceste doua case .
Imi aduc aminte ca fratii Micula le-au oferit si in final au si cumparat in urma cu cativa ani cam cu aceeasi suma de bani unor cunoscuti (mama si fiu) ptr .3 apartamente aflate in proprietatea lor intr-o curte comuana pe str. Samuil Vulcan , vis-a-vis de fostul sediu al clubului F.C. Bihor .Femeia si fiul sau au luat banii pe repede inainte, apoi si-au facut doua case noi cu curte pe teren de 600-700 de m patrati intr-un cartier rezidential nou , in Oncea. Iar baiatul si-a pornit si o mica afacere, avand bani de capital ptr. inceput.
Sa stam stramb si sa gandim drept.
Azi iti construesti ceva deosebit de cochet si modern cu atatia bani. In comparatie cu cladirile alea pline de igrasie pe care anual trebuie sa pui bani ptr.a incerca sa le mentii la un anume nivel sau standard.
Atat ca nu mai locuiesti in zona ultra centrala. Dar cu ce esti mai deosebit ?
-
6.000.000 lei !
Asa am dorit sa scriu. Imi cer scuze, a fost o eroare de redactare a mea.-
Ati mai făcut o greșeala, strada se cheamă Iosif Vulcan, iar Micula dețin clădiri pe partea fostului sediu F.C. Bihor, adică Casa Darvas, nicidecum vizavi.
-
Probabil sa aveti dreptate cu asezarea cladirii. Cu strada , da . Perfect corect. Am gresit numele.
Varsta, probabil e o cauza.
Ma asteptam sa ma corecteze vesnicii comentatori …anti, dar in vesnicul lor obicei. Referitor la sume!
Ca acolo au sarit in sus si au tot facut comentarii si atunci cand era vorba de despagubirile din zona Salca – Nufaru.-
Ma gandesc ca aveti si nostalgie de sistematizarile din epoca Ceausista. In Oradea unii asa zisi arhitecti au devenit niste slugi si partasi in porcariile dezvoltatoriilor imobiliari, carora nu le pasa de nimic, numai banii sa iasa,rezultatul se vede in cladiirile mediocre fara valoare arhitecturala. La batrinete nici acuma nu aveti respect fata de proprietatea privata.
-
-
-
-
Unde ai citit tu ca 8mil sunt exproprierile?
-
DdAR TU UNDE AI CITIT ?
CA ZICE CA-S 6 MILIOANE PTR. EXPROPIERI , NU PTR. 8 METRI DE EXPROPIERI !-
in comentariul arhitectului de mai sus, el spuneam 8mil pt expropieri. El a facut calculele. pe el il intrebam unde a vazut 8 mil?
-
Am citit atent postarile.
A rectificat imediat dupa prima postare si si-a cerut scuze ptr. ca a redactat gresit.Asta nu mai vezi, mormoloc bolbav?
-
-
-
-
Care dintre cei ce locuiesc in aceste apartamente aflate in curti comune (sau nu) au sperat ca viata lor sa traiasca linistiti si nu obtina acesti bani? Cunosc personal cateva familii dintre cei vizati. Faptul ca un arhitect sau proiectatnt ori este incompetent sau sluga al bolovanului nu trebuie sa influenteze viata niciunei familii.
Iar expresii de genul ca “banuiesc ca” sau “poate sa isi cumpere un apartament mare in blocuri noi”, “Oricum , tot la comun locuiau si pina ieri” sau “cladirile alea pline de igrasie”sunt total aiurea. Ce usor este sa aruncam cu pareri si sfaturi cand vine vorba de altcineva. Oamenii vizati au lucrat o viata pentru pentru a cumpara si a “mentine la anumit nivel sau standard” si din acest motiv sunt legati emotional de acele case, fara sa se simta deosebiti.
-
Corect, partea sentimentală nu o ia nimeni în calcul, unii chiar sunt atașați de locul în care trăiesc. Nu înțeleg viniturile complexitatea asta…
-
Un proiect prost, pasajul, remediat ulterior prin alte lucrări, două deocamdată, străpungerea asta și aleea pe mal.
Unde e dropulanu sa ne spuna ca dupa ce face investitia asta sa fim peste Cluj la dezvoltare, poate la nivelul Bucurestiului, cu aceasta mare realizare. Cum e dropulane ca mai toate investitiile necesita dupa 1 an remodificari, si ajustari?
Dar de strada Poienitei si Brncoveanu care va fi strapunsa, nu pentru masini, ci ca sa se faca trotuar. Asta de prioritate mai, demolam case sa poata trece lumea pe o strada unde nici dracu nu merge pe jos.
Nebunia merge mai departe. 8 familii afectate, pentru a face loc mașinilor. Mă bucur că orădenii au votat cu ochii la spate și mintea coborâtă-n fund.
-
Smecheria taraniilor hoti merge mai departe. In 2 ani vorbesc despre un pietonal in zona respectiva, gasca globalista neo-comunista B&B a declarat razboi contra masinilor.
Unde e “DROP’ sa ne spuna cum e cu dezvoltarea?
-
La Teleorman in balegar pana la gat.
As fi curios ale cui sunt casele/apartamentele demolate …. Eu am impresia ca se mai fac niste bani frumosi si pe acestea !
-
Asta e cert.
Deja se confirma.
Si eu, cu mama si cumnatu-meu m-as oferi sa fuu expropiat daca mi-ar transmite cineva o astfel de oferta.
Locuiesc in str.Cuza Voda, suntem 6 familii care locuim la “comun”.
Nu ne iubim, nu ne suportam si nici nu ne intelegem intre noi.
Unii sunt unguri care au locuit in aceste curti comune inca din anii 1940 (pe nai multe generatii), ce incearca sa ne convinga ca ei sunt un fel de băstinași, ca neamurile lor au construit aceste cladiri, deci ei sunt un fel de sefi in curtea comuna. Sefi care impun regulile in interiorul curtii.
Noi suntem considerati de catre ei niște venituri romanesti carein mod traditional nu am avea ce cauta acolo.
Doar ca avem documente. Ca am cumparat care -cand, de la de ai lor unguri (!), deci suntem la fel de indreptațiți in aceste cladiri.
Daca nu ne ințelegem, va spun clar ca nu putem ajunge la nici un fel de ințelegere cu privire la nivelul cheltuielilor pe care trebuie sa le suportam ptr. renovarea fațadei cladirii dinspre strada.
Ei susțin ca noi locuim la exterior (spre strada), noi
sustinem ca toti locuim.la acelasi numar pe Cuza Voda, diferind doar nr. apartamentului.
Sincer, daca vine Birta, Bolo sau unul dintre voi care tot timpul gasiti ceva de povestit doar anti, si daca imi oferiti 100.000 sau 120.000 de euro.pe apartamentul meu, eu sembez instant si ….parasesc cladirea!!
Ca ibtr-o xamera cade tencuiala din cauza egrasiei de la baia vecinului mei ungur care are baia dincolo de perete.
Si in alta a zacut soacra-mea 14 ani pina a murit in luna mai 2021, timp.in care nu s-a dat nici macar cu var pe pereti.
Hai, nu cumoarati apartament cu trei canere si anexe in curte comuna, zona centrala ??
O sa locuiți in …Centru !!
Sa va spalati pe unde vreti cu Centrul vostru plin de mizerie in curtile interioare ale cladirilor!!
Ca nunai fațadele va intereseaza pe toti.
Cafenelele si barurile, terasele si restaurantele ce va absorb banii din portofele.
Sa vedeti ce mizerie e in spatele cabinetelir avocatilor si a notarilor, in curtile cladirilor in care se locuieste la comun!!
Vai si amar de figurile din Centrul Oradiei!!
Nu mas mira ca si pe acest coridor de expropriere ar rasari un bloc nou. Oare aceste exproprieri sunt chiar pentru oradeni sau sunt cu dedicatie pentru unii afacersiti platite din taxele oradeniilor ? Nu de alta dar pe strada nou propusa inca din 2018 care va face legatura intre Cetatea si podul pietonal de la Hilton, chiar in interiorul coridorului de expropriere in locul parcariilor si a zonei verzi au aparut si 3 blocuri noi, prima data intrun PUZ din 2020 si un studiu de oportunitate in 2021. Un bloc nou se construieste cu 400 euro/mp, se vinde cu 1300-1500 euro/mp si sarmanul de samsar imobiliar ramane cu un profit de numai 950 -1100 euro/mp, la un bloc de 4 etaje un profit de 1,2 milioen de euro, astfel se fac zeci de milioane de euro. Oare din acesti bani nu ajung cumva si in buzunarele unora din primarie ?
-
Mircea, nu vrei sa faci si tu un profit de o jumatate de milion de euro ?
Bagi un bloc pe terenul casei noastre la comun de pe Cuza Voda.
Avem 740 m patrati teren, cladiri cu curte interioara, ca si asezare suprafata fiind de forma paralelipipedica.
Ne dai 150.000 de euro la fiecare din cele 6 apartamente si noi semnam si apoi …. plecam.
Fa tu blocul cu cate etaje iti da voie PUZ-ul zonei,vinde tu apartamente cu cat iti da mana (ca-i zona ultra centrala!) si da spaga cat simti tu ca duce.
Doar “expropriaza-ne” din curtea asta comuna. Am vorbit deja. 4 familii acceptam maine!
Doua familii inca se mai gandesc, ei mai cred ca ar fi putand fi o … tzeapa !?
83,4 m lungime x (2,5+7+2,5) m lățime sunt 1001,28 metri pătrați, estimați la 6 mil. lei, deci 5992 lei / metru pătrat, ceea echivalează cu aproape 1211 euro metrul pătrat. Nu e cam mult ?