De față la eveniment a fost și vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan.
[eadvert]
Au fost construiți 28 de kilometri de rețele în satele Lunca, Hotărel, Sârbești, Seghiște și Șuștiu, la care se pot racorda 800 de gospodării. Fiind în zona de sud a județului Bihor, locuitorii din Lunca beneficiază de Legea Moților (Legea 33/1996). Aceasta prevede o reducere de 50% la plata facturilor de energie electrică și gaz.
„Consiliul Județean Bihor a venit alături de comuna Lunca prin sprijin logistic și financiar. Vom continua să facem acest lucru și în alte proiecte. Prin introducerea rețelelor de gaz s-au creat premisele dezvoltării în continuare a comunității. Îi mulțumesc domnului primar Ioan Popa pentru buna colaborare în derularea acestui proiect atât de important pentru locuitorii din Lunca”, a precizat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.
Consiliul Județean Bihor a sprijinit Comuna Lunca, printr-o hotărâre adoptată la finalul anului 2021, cu suma de un milion de lei pentru introducerea rețelelor de distribuție a gazelor naturale. Totodată, a monitorizat implementarea contractului de execuție.
„Introducerea rețelelor de gaz este foarte importantă pentru locuitorii comunei noastre. Până acum, oamenii aveau posibilitatea de a se încălzi doar cu lemne, dar și în cazul acestora prețul a tot crescut în ultima vreme. Să nu mai vorbim de confortul pe care îl aduce o centrală pe gaz. De asemenea, firmele din comună și potențialii investitori vor avea de acum o sursă de energie sigură și la îndemână”, a declarat primarul comunei Lunca, Ioan Popa.
Consiliul Județean Bihor alocă în fiecare an 5 milioane de lei pentru introducerea sau extinderea rețelelor de gaze naturale, ceea ce permite susținerea a 5 sau 6 unități administrativ-teritoriale anual.
Trimite articolul
XÎn Oradea, se pare ca nu este ,,rentabil,,. Facem foc cu lemne si carbuni in municipiu.
-
Ar închide și CET-ul…
Va referiti la Sanmartin?
Parca exista o hotarare al UE ca pana in 2040 se va interzice TOTAL folosirea gazului natural ca combustibil pentru incalzirea locuintelor… Oare nu sant bani aruncati pe geam investitiile in acest sens ? Daca tot se face si secheltuie fonduri UE, nu ar fi normal sa nu faci ceva ce nu vei arunca garantat peste 16 ani ???
Și rîma îi racordat?
La cat mai multe localitati racordate! Vin gazele din Marea Neagra. Cate vreun comisar UE vorbeste doar ca se se auda vorbind, fara sa aiba habar pe ce lume traieste. Asa cum a facut si ala care a scos acum toti ferimerii si transportatorii UE pe strazi.
Felicitari pentru primarul comunei Lunca!!!!
De cand este primar,a ridicat comuna Lunca la nivelul sec.xxi
Sa mearga la el la reciclare l si primarita din Campani,poate,poate va face si ea ceva pt.vii ,ca pt morti a facut destule(vezi capela din Fanate -cateva sute de mii de lei ,si monumentul din sighistel ,etc
Da e bun gazul dar sa vedeti cum renuntati la el in special la incalzire cand o sa primiti factura, multi o sa se intoarca la lemne ca e mai ieftin.