Organizațiile neguvernamentale pot depune cereri de finanțare pentru proiecte de mediu până la data de 20 februarie. Bugetul total pentru finanțarea proiectelor în cadrul programului Spații Verzi este de 796.000 de lei. În cadrul edițiilor precedente bugetul programului a fost aproximativ 683.000 de lei. Peste 600 de proiecte au fost finanțate cu 7,5 mil. lei în edițiile anterioare ale programului.
Finaţări
MOL România și Fundația pentru Parteneriat lansează cea de-a 15-a ediție a programului Spații Verzi. Programul este o platformă de responsabilitate socială prin care se urmărește implicarea copiilor şi a tinerilor în proiecte de mediu.
„De 15 ani, programul Spații Verzi educă și formează tinerii în spiritul respectului față de natură, contribuind astfel la crearea unui mediu mai curat și mai sănătos. MOL România este partener de încredere al comunității printr-o serie de platforme și inițiative de responsabilitate socială privind mediul, sănătatea, cultura sau educația, prin care am încercat să identificăm și să acoperim nevoi reale ale comunităților. Spații Verzi este cea mai veche platformă de responsabilitate socială a companiei, prin care am reușit nu doar să contribuim la crearea unui mediu mai curat, dar și la creșterea gradului de conștientizare a problemelor de mediu în rândul a sute de mii de copii și tineri” a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman MOL România.
Astfel, organizațiile de mediu pot depune, până la data de 20 februarie, cereri de finanțare pentru poiecte care se încadrează într-una dintre cele două componente ale programului: Spații Verzi Urbane și Arii Naturale Protejate. Proiectele selectate în cadrul componentei Spații Verzi Urbane primesc o finanțare maximă de 11.000 de lei/proiect, în timp ce finanțarea pentru componenta Arii Naturale Protejate este de maximum 26.000 de lei/proiect.
Citiți principiile noastre de moderare aici!