Distribuirea a fost aprobată în şedinţa de ieri a Senatului Universităţii din Oradea. Astfel, Şcoala Doctorală Ştiinţe Inginereşti a primit 13 locuri, din care trei finanţare de la bugetul de stat; Şcoala Doctorală Ştiinţe Sociale a primit şapte locuri (două bugetate). Ştiinţele Biomedicale au primit trei locuri finanţate şi 21 cu taxă, Geografia: trei bugetate şi 12 cu taxă, Istoria a obţinut două locuri finanţate şi 13 cu taxă, iar Filologia două locuri finanţate şi patru cu taxă. La nivelul Universităţii din Oradea există şase Şcoli Doctorale. Domeniile de doctorat pentru care se pot face înscrieri la Universitatea din Oradea sunt: inginerie energetică, inginerie electrică, inginerie managerială, economie, istorie, filologie, ştiinţe biomedicale, geografie şi sociologie.
Înscrieri şi taxe
Concursul de admitere la studiile universitare de doctorat la Universitatea din Oradea se va desfăşura în perioada 20 – 28 septembrie. Înscrierile pentru examenul de competenţă lingvistică şi susţinerea acestuia la Facultatea de Litere trebuie să se facă până pe 20 septembrie. În perioada 12 – 24 septembrie se desfăşoară înscrierea pentru admitere la doctorat (la Secretariatul pentru Studiile Universitare de Doctorat, Biblioteca Universităţii, etajul IV), iar între 25 şi 28 septembrie are loc colocviul de admitere la facultăţile care au domenii de doctorat, conform programului afişat la decanate.
Taxa pentru susţinerea testului de limbă este de 150 de lei pentru candidaţii angajaţi ai Universităţii din Oradea, respectiv 170 de lei pentru cei care nu sunt salariaţi ai instituţiei, taxa de înscriere la examenul de doctorat este de 100 de lei pentru candidaţii angajaţi ai Universităţii şi 200 de lei pentru cei care nu au acest statut, iar taxa de înmatriculare este de 100 de lei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!