Organizațiile neguvernamentale din Bihor pot depune cereri de finanțare pentru proiecte de mediu până la data de 28 februarie.
MOL România și Fundația pentru Parteneriat oferă finanțări de aproape 700.000 de lei în cadrul ediției a XIV-a a programului „Spații Verzi”. „Spații Verzi” este o platformă de responsabilitate socială prin care se urmărește implicarea copiilor și a tinerilor în proiecte de mediu.
Prin intermediul programului, MOL România pune la dispoziția organizațiilor neguvernamentale de profil fonduri totale în valoare de 696.000 RON.
Ca o noutate, în cadrul ediției din acest an a programului, suma maximă ce poate fi alocată unui proiect în cadrul componentei Spații Verzi Urbane pentru reabilitarea sau crearea spațiilor verzi urbane sau pentru programele organizate cu prilejul Săptămânii Europene a Mobilității s-a majorat cu 1.000 lei. Totodată, în cadrul componentei Arii Naturale Protejate, începand cu anul 2019, se ofera Premiul pentru Mediu, cu o valoare de 10.000 lei.
Premiul se acordă unei persoane sau unei organizații neguvernamentale care a fost implicată cu succes în căutarea unor soluții proactive prin implementarea de inițiative/demersuri pentru conservarea biodiversității sau a ariilor naturale protejate, a fost implicată cu succes în educarea/conștientizarea publicului cu privire la conservarea naturii, a arătat cale de urmat prin exemplu propriu pentru conservarea biodiversității sau a ariilor naturale protejate.
„MOL România s-a dovedit a fi un pionier în multe domenii printre care și responsabilitatea socială. Programul Spații Verzi, ajuns la cea de-a 14-a ediție, este cea mai longevivă platformă de CSR a companiei, iar modul în care acest program s-a dezvoltat de la an la an arată că el a răspuns unei nevoi reale a societății, anume aceea de a educa și forma tinerii în spiritul respectului față de natură și mediul înconjurător, ajutând astfel tânăra generație să conștientizeze importanța problematicii de mediu”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman MOL România.
Moștenire
Organizațiile de mediu pot depune cereri de finanțare până la data de 28 februarie, proiectele putând fi înscrise într-una dintre cele două categorii ale programului. Astfel, proiectele selectate în secțiunea Spații Verzi Urbane primesc finanțare de câte 10.000 de lei fiecare, în timp ce la categoria Arii Naturale Protejate finanțarea urcă la 20.000 RON.
„Se vorbește des, mai ales în ultimii ani, despre obligația noastră ca societate de a lăsa moștenire generațiilor următoare o lume mai bună și un mediu mai curat, mai sănătos. Pentru a reuși în acest demers este nevoie de echiparea tinerilor cu abilitățile și cunoștințele necesare pentru a face față provocărilor de mediu de azi și de mâine. Programul Spații Verzi vine în sprijinul acestui demers, de 14 ani, promovând importanța educației ecologice și a cetățeniei active pentru protejarea mediului„, a declarat László Potozky, director al Fundaţiei pentru Parteneriat.
Categorii
Proiectele pot fi înscrise pentru finanţare în cadrul uneia dintre cele două componente ale programului: Spații Verzi Urbane și Arii Naturale Protejate.
În cadrul componentei Spații Verzi Urbane sunt finanțate proiecte care vizează reabilitarea/crearea de spații verzi în paralel cu dezvoltarea unor programe interactive de educație ecologică și de sănătate. De asemenea, în aceeași categorie sunt eligibile și proiecte organizate cu prilejul Săptămânii Europene a Mobilității și care implică activități şi acțiuni ce presupun un grad ridicat de implicare a comunității.
În cadrul componentei Arii Naturale Protejate sunt eligibile proiectele de promovare şi popularizare a ariilor protejate din România cu scopul de a ridica nivelul de acceptare a acestora în rândul comunităţilor locale prin intermediul implicării ONG-urilor şi şcolilor, precum și a comunităţilor locale.
Mai multe detalii despre program pot fi găsite pe site-ul www.spatiiverzi.org.ro, www.molromania.ro, respectiv www.repf.ro.
Citiți principiile noastre de moderare aici!