7 personalităţi diferite din Oradea, prin experienţe de viaţă diferite, îţi vor spune că stă în natura ta să răzbeşti, să te lupţi cu propriile slăbiciuni pentru a depăşi obstacole, pentru a-ţi îndeplini visele, anunţă Academia Femeilor. Evenimentul are loc în cadrul “Caravanei DA! Și eu pot!” care reprezintă o experiență care împuternicește femeile să fie conștiente de potențialul lor, care energizează, inspiră și susține dezvoltarea personală și împlinirea, prin exemplul invitaților. Acestea activează în domenii diverse: Sănătate: Carmen Pantiş – manager interimar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă; Evoluţie personală: Ligia Oală- fondatoarea site-ului “Succes pe tocuri”; Dezvoltare personală: Florica Cherecheş – deputat în Parlamentul României: Comunicare: Anca Dodescu – profesor universitar Facultatea de Ştiinţe Economice; Casă: Florina Lingurar – Director coordonator evenimente fundaţia Ruhama, activist pentru educaţia copiilor de etnie romă: Familie şi Relaţii: Victoria Balint – Director Artistic Teatrul “Regina Maria”; Frumuseţe: Rosalia Bot – fashion designer. Alături de ele vor participa:Florina Oneţiu, cu un discurs plin de energie despre evoluţie personal; Florentina Opriş, cu un discurs mobilizator despre trup şi suflet sănătos; Adriana Petrescu, despre o relaţie de cuplu şi de familie împlinitoare. Evenimentul are loc miercuri, 4 septembrie la Oradea, la Hotel Ramada începând cu ora 18:00. “Nu lăsa să treacă zilele pe lângă tine fără să te simţi împlinită. Rezervă-ţi acum un loc cu un simplu mail la contact@academiafemeilor.ro” este îndemnul organizatorilor.
Succes pe tocuri
Florica Cherecheș, Deputat în Parlamentul României mărturiseşte cum a găsit drumul spre success ca mamă, ca soţie, dar şi în carieră:”Averea mea cea mai mare e familia mea: soțul, cei patru copii și cei trei nepoți. Am luat-o de la capăt de multe ori, atât în viața personală, cât și familială și profesională. Celor care afirmă despre mine că aș fi o femeie de succes le spun că rețeta pe care am aplicat-o în viață este: credință într-un Dumnezeu personal, încredere în mine însămi și muncă multă! În toata activitatea mea, cred că ceea ce fac pentru mine moare o dată cu mine dar ce fac pentru alții rămâne și este nemuritor.Mi-am început cariera profesională ca inginer la Intreprinderea de mașini-unelte „Înfrățirea”. După opt ani, în martie 1991 am fost disponibilizată. A urmat prima schimbare radicală datorată faptului că în septembrie 1991, primul meu soț a murit într-un accident de mașină. Eu eram șomer neindemnizat și gravidă în luna a cincea cu al treilea copil! Aceea a fost cea mai adâncă vale din viața mea, pe care am depășit-o cu ajutorul lui Dumnezeu, al familiei și al prietenilor. De atunci încolo, am avut parte de multe provocări și schimbări în toate aspectele vieții mele, ceea ce m-a învățat să fiu flexibilă și răbdătoare și m-a obligat să învăț continuu lucruri noi. Mi-am continuat activitatea profesională ca preparator de blockflöte (instrument muzical de suflat) timp de patru ani iar apoi ca traducător din limba engleză, alți patru ani. Au urmat apoi trei ani în care m-am dedicat familiei, având un al patrulea copil cu cel de-al doilea soț, și mi-am căutat din nou de lucru. În anul 2000, a venit marea provocare profesională: de a înființa și conduce Asociația Integra România, o organizație care în primii opt ani de activitate a acordat cursuri de antreprenoriat, micro credite și consultanță, micilor afaceri, în special conduse de femei, iar apoi s-a implicat în proiecte de economie socială, educație antreprenorială, educație financiară.Între 2008-2012 am fost Consilier local la Primăria Municipiului Oradea iar în perioada ianuarie-iunie 2012, am lucrat ca viceprimar. Din decembrie 2012, sunt Deputat de Oradea în Parlamentul României, membru al Comisiei pentru învățământ.Consider că femeile au un potențial imens și prea adesea, se subestimează. Aș vrea să îndrăznească mai mult să schimbe lucrurile din jurul lor, atunci când ele nu sunt cum și-ar dori și să creadă mai mult în ele pentru că de motivație nu duc lipsă. Să nu se plafoneze ci să continue să învețe în fiecare zi câte ceva nou!”
Doctoriţa Carmen Pantiş de la Spitalul Judeţean, este şi presedintele Colegiului Medicilor Bihor, iar recent a fost desemnată de PDL Bihor pentru a ocupa funcţia de preşedinte al Comisiei de Sănătate a organizaţiei locale a formaţiunii politice.“Sunt născută în Balc, de fapt chiar în castelul din Balc, pentru că în noaptea de 30 aprilie 1964 singurul loc în care era lumină în sat era castelul, pentru că avea generator. Tatăl meu era inginer agronom, mama contabilă. În 82 am absolvit şefă de promoţie Liceul Sinteza din Oradea. Mi-aş fi dorit să fac genetică şi cercetare în biologia moleculară, dar doamna dirigintă Mihălceanu, profesoara mea de biologie, mi-a spus “fetiţo, locul tău e la medicină”. M-am făcut medic şi pentru că tatăl meu a murit în urma unei erori medicale, în faţa mea, la Timişoara.Am luat admiterea din prima, la Cluj Napoca, şi am terminat în ‘88. Stagiatura mi-am făcut-o la Oradea, la Chirurgie, alături de regretatul dr. Iosif Coş, iar apoi am lucrat ca medic de familie la ţară. În perioada 1994-1999, am lucrat la Unitatea de Primire a Urgenţelor, serviciu proaspăt înfiinţat atunci, iar în 99 m-am specializat în ATI, pentru că mi-am dat seama că e fascinant. Mi-am susţinut lucrarea de doctorat în 2007 în Farmacologie, în 2008 am devenit coordonatorul Programului Transplant Organe la Oradea, iar din 5 iulie 2010 sunt manager interimar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Sunt căsătorită şi am doi copii. A cui sunt? A bolnavilor”, e povestea doctorului Carmen Pantiş.
Ligia Oală este absolventă a Facultăţii de Drept din Oradea şi a unui master în Dreptul Afacerilor la Universitatea de Vest Timişoara şi-a continuat formarea profesională cu un training specializat în legislaţia imigrării şi a consultanţei de viză pentru Statele Unite ale Americii. În prezent este manager al unei companii româno-americane specializată în identificarea de oportunităţi pentru angajaţii români pe pieţele de muncă din străinătate, activând în această arie a resurselor umane de peste 9 ani.Ligia Oala a fost moderator şi iniţiator a mai multor evenimente inedite de stimulare a antreprenoriatului în rândul tinerilor în calitatea sa de membru fondator şi preşedinte a organizaţiei Junior Chamber International Oradea, o platformă care permite tinerilor intreprinzători să contribuie la producerea de schimbări pozitive în societate prin dezvoltarea de proiecte prin care îşi pot promova abilităţile de leadership, responsabilitate socială, capacităţile antreprenoriale şi valorile personale. Dintre acestea amintim cele trei ediţii de „Business Networking Event” în cadrul cărora au avut loc schimburi de cărţi de vizită între reprezentanţii mediului de afaceri local şi cele trei ediţii „Succes pe tocuri” prin care s-a dorit promovarea unor personalităţi feminine reprezentative pentru Oradea. Caravana femeilor de succes se desfăsoară în 11 oraşe din România: Braşov, Piteşti, Craiova, Iasi, Constanta, Timisoara, Arad, Oradea, Sibiu, Cluj Napoca şi Deva în lunile mai-iunie şi septembrie-noiembrie 2013. Evenimentul îşi propăne să celebrează și să ajute femeile din România să trăiască la maximum de potențial!
Citiți principiile noastre de moderare aici!