Acțiunea de salubrizare a demarat pe 12 aprilie și s-a încheiat luni, 2 mai. În cadrul acesteia s-a colectat și transportat toate deșeurile depozitate ilegal pe amplasamentul situat pe strada Clujului nr. 289, spre DC 5420, pe partea stângă, după trecerea la nivel cu fosta cale ferată dezafectată.
[eadvert]
Potrivit municipalității, doar de pe acest amplasament au fost colectate și transportate la Depozitul Ecologic Oradea o cantitate de 636,4 tone de deșeuri, costurile pentru ridicarea, transportul și taxele de depozitare pentru această cantitate fiind de 18.010 lei.
Pentru a preveni ca cetățenii să depoziteze din nou deșeuri, în zonă urmează se monteze două camere video de ansamblu și de citire numere, 7 plăcuțe de avertizare cu mesajul ”Zonă monitorizată cu camere de supraveghere video” și 5 bariere care vor limita accesul auto spre acest obiectiv.
Costuri mari pentru salubrizare
Primăria anunță că începând de marți, 3 mai, a început salubrizarea amplasamentului situat în partea dreaptă a girației cu Calea Sântandreiului și Ogorului spre rambleul CFR.
„Mai multe depozitări ilegale au fost constatate la ieșirea din oraș spre localitatea Cheriu (fosta cale dezafectată), pe Calea Sântandreiului (lângă girația spre str. Ogorului paralel cu calea ferată), dar și pe malul drept al Crișului Repede (între Podul Densusianu și vărsarea Pârâului Peța în Criș).
Costurile pe care trebuie să le suporte municipiul pentru a curăța zonele în care, din păcate, unii locuitori abandonează deșeuri sunt foarte mari, ajungând la 15.000 lei/zi, sumă ce reprezintă colectarea și transportul deșeurilor, forța de muncă, plus taxele de depozitare la haldă”, transmite primăria.
Pentru acțiunile de salubrizare sunt mobilizate 3 utilaje de transport și 2 încărcătoare frontale de la SC Rer Vest SA, precum și 5 persoane private de libertate de la Penitenciarul Oradea.
Sesizări, telefonic sau prin aplicație
Cei care sesizează asemenea fapte sunt rugaţi să sune la Dispeceratul Poliției Locale, tel. 0259.969 sau să transmită sesizarea pe aplicația Oradea City Report.
Potrivit prevederilor OUG nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, abandonarea deșeurilor pe domeniul public constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 10.000 – 20.000 lei pentru persoane fizice și între 50.000 – 70.000 lei privind persoanele juridice.
Trimite articolul
XLuptaţi cu arme noi. Cu un binoclu se pot vedea muştele în culori, cum este expresia, ,, negru pe alb”.
Luptaţi cu trupe noi. Trupele poliţiste de frontierã.
aceiasi mizerie se gaseste la întrarea in Osorhei dinspre oras!!! primarul sforăie si gnm cj bh! ar trebui luate măsuri urgente ca se arunca cu basculantele !!
Nimeni n-a observat pana acum ca se depoziteaza GUNOIE in acel loc? Hai sa fim seriosi!!!! Acele amenzi nu-i sperie pe importatorii de GUNOAIE, NU amenda e SOLUTIA ci depistarea celor care au depozitat gunoaiele si obligati sa le returneze de unde au venit. Amenda reprezinta masaj la un picior de lemn.
Numai asa pot fi civilizati oamenii salbatici si inculti care arunca gunoiul aiurea, daca il arzi la buzunar stie de frica.
În toate cartierele noi, unde se construiește mult, ar trebui amenajate temporar rampe provizorii de depozitare, pentru că altfel toate deșeurile ajung să infecteze alte terenuri /zone. Acest lucru s-a întâmplat în cele două locații despre care se vorbește în articol: la ieșirea spre Cheriu s-au aruncat deșeurile din Cartierul Tineretului, iar la ieșirea din Sântandrei s-au aruncat deșeurile din multele șantiere al Sântandreiului.
Nu este normal ce s-a întâmplat, dar acesta este nivelul de educație și de civilizație al poporului român.
-
Cum rămîi realist?
Cine construieste ar trebui sa aiba contract cu o firma, nu să fie înfiintate rampe de gunoi.
Pai cine ar plăti apoi salubrizarea zonei?
Oradea, Str. Thomas Alva Adison, Parc Industrial II, sunt depozitate mii de tone de moloz din constructii pe terenul primariei oradea !!! … PLO hai ca merita un control