Sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor, poliţiştii bihoreni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii din judeţul Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor.
[eadvert]
Echipele mixte au acționat integrat, verificând respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 99 de societăți comerciale.
În urma acțiunilor punctuale, desfășurate vineri, au fost aplicate 51 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 37.310 lei.
Astfel, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (purtarea de mască) au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenţionale, din care 9 cu amendă în valoare totală de 4.500 de lei şi 12 cu avertisment.
De asemenea, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 11.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
8 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 10.000 de lei au fost aplicate unor societăţi comerciale care nu respectau prevederile O.G. nr.21/1992 privind protecţia consumatorilor, 2 sancţiuni cu amenzi în valoare de 300 de lei au fost aplicate pentru
nerespectarea prevederilor Legii nr.145 din 2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, iar o sancţiune cu amendă în valoare de 2.000 de lei a fost aplicată pentru încălcarea prevederilor H.G.nr.984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.
Echipajele prezente în teren au aplicat 8 sancțiuni cu amenzi în valoare de 3.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Alte 9 sancţiuni cu amenzi în valoare de 5.510 lei au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier.
În cadrul misiunilor desfăşurate vineri, 31 iulie a.c., în locurile publice aglomerate din judeţul Bihor, au fost angrenați 109 reprezentanți ai instituțiilor de aplicare a legii din județul Bihor, cu atribuții în domeniu, respectiv 85 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, 11 jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Bihor, 3 cadre ale Poliției Locale Oradea, 2 pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al judeţului Bihor, 2 comisari ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, 2 inspectori ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, 2 inspectori ai Direcției de Sănătate Publică, precum și 2 inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.
Foto: Ovidiu-Matiu
Trimite articolul
XAdevărul este că politicile privind măștile sunt exclusiv despre putere și frică. Guvernul și-a început carantina sălbatică și disproporționată răspândind frica față de o molimă devastatoare care va distruge sistemul de sănătate și va ucide sute de mii. Acum, după ce mulți oameni și-au dat seama că nu este nimic de felul acesta, trebuie găsite noi metode pentru a ține nivelul de alarmă ridicat.
Vă dau un indiciu. Pe 12 iulie, Deborah Cohen, corespondentul medical al BBC 2 Newsnight, a dezvăluit ceva extraordinar. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a inversat recomandarea sa cu privire la folosirea măștilor de la „nu le purtați” la „purtați-le”.
Informația esențială era aceea că motivul nu l-a reprezentat informația științifică – dovezile nu susțin purtarea măștilor – ci din cauza lobbyului politic.
Jurnalista a scris pe Twitter: „ni s-a comunicat prin diferite surse că în comisia OMS nu au existat dovezi care să susțină purtarea măștilor, dar totuși le-au recomandat din cauza lobbyului politic.” BBC a întrebat OMS cu privire la acest aspect, iar organizația nu a negat știrea.
OMS susținea în martie: „În prezent nu există dovezi că purtarea măștilor (fie ele medicale sau de altă natură) de către persoanele sănătoase în comunitatea mai largă, inclusiv purtarea universală a măștilor, pot proteja de infecția contra virusurilor respiratorii, inclusiv Covid 19.”
Postul american de televiziune CNN relata pe 31 martie că Mike Ryan, directorul executiv al programului de urgențe medicale al OMS, a afirmat într-o conferință la Geneva: „Nu există nicio dovadă specifică care să arate că purtarea măștilor are vreun beneficiu potențial. În fapt, există anumite dovezi care sugerează opusul, atunci când masca nu este purtată cum trebuie sau nu stă cum trebuie.”
În urmă cu câteva luni, OMS și-a schimbat recomandarea și a spus că „sfătuiește guvernele să încurajeze publicul general să poarte măști unde există transmisie pe scară largă iar distanțarea fizică este dificilă, cum este cazul în transportul public, în magazine sau în alte locuri închise și aglomerate.”
-
In medicina, fraza “nu exista dovezi” inseamna ca nu s-a investigat complet si nu s-a ajunst la o concluzie.
Nu s-a razgandit nimeni, au schimbat doar fraza pentru ca masele nu intelegeau si interpretau cum vor ei, mai ales cand se traducea dintr-o limba in alta.
Te rog, poarta masca.
-
Urmeaza ochelarii, conform lui Fauci… incet o sa oblige lumea sa umble precum “cosmonautii”. Oamenii nu vad ceea ce va urma si de ce, adica scopul (impuse cu pasi relativ mici). Daca nu ne impotrivim regimului protofascist, o sa fie mult mai greu in viitor.