În perioada 8 – 28 noiembrie, au fost plantați 500 de arbori pe următoarele amplasamente: str.Bistriței, Parc Salca, Parc Adona, Parc Morii, părculeț Ciheiului, str. Bacaloglu, str. Sovata, str. Aleea Ștrandului, str. Ștefan cel Mare zona ANL și spre gară, bd. Dacia, str. Mehedinți, locul de joacă de pe str. Alexandru Odobescu, Parc Ghioceilor, Parc Xenopol, Parc Hațegului, str. Alexandru Vaida Voievod, str. Gen.Leonard Mociulschi, Roman Ciorogariu și Menumorut și malul Crișului în zona str.Sovata.
„În total, în perioada de plantări de toamnă, au fost programați la plantare 603 arbori din speciile mesteacăn, sâmbovină, arțar, tei, frasin, ulm, păducel, stejar, arbore de mătase, pin, cedru, fag, platan, etc”, a transmis municipalitatea printr-un comunicat de presă.
În perioada următoare, până în data de 15 decembrie, în funcție de vreme, se vor planta încă 103 arbori pe str. Mărăști, pe str.George Topârceanu, str.Mimozei, Aleea Emanuil Gojdu, str. Ep. Mihai Pavel, str.Republicii, str.Milcovului, ștrand Dinamo, str. Minerilor, la locul de joacă de pe str. Aluminei, părculeț str. Păun Ioan Pincio, str.Macului, str. Matei Corvin, str. Șelimbărului, părculețul de pe str.Mihail Sadoveanu, scuarul central de pe bd. Dacia, str.sf. Apostol Andrei, Parc Olosig, str.Muzeului, părculețul de la intersecția str.Piteștilor – Meșteșugarilor, str.Emilian Mircea Chitul.
„Arborii beneficiază de un termen de garanție de 3 ani de la recepție, perioadă în care presatorul S.C. Adidem Gardener S.R.L. are obligația de a-i întreține și uda în sezonul secetos”, a mai precizat Primăria Oradea.
Trimite articolul
XNici 10 nu se prind sau ajung la maturitate
Din mii și zeci de mii de plantari promise de primărie după furtuna care a decimat pomii din Oradea au mai rămas 603. E probabil cea mai slabă campanie de plantari din ultimii 20 de ani.Daca luam în calcul și că ce s-a plantat în primăvara în mare parte s-a și uscat orașul fiind plin cu uscaturi imaginea e și mai “frumoasa” Am înțeles că avem în primărie o doamna care se ocupa de tot ce este partea asta de verde și care este foarte lăudată de colegi.Nah! Ce sa mai zici? No comment.
Ar fi interesant de documentat “toaletarile” post furtuna, cati arbori maturi au fost decimati prin trunchiere (unii au ramas cu o zecime din masa verde ce emana oxigen). Dar asta nu e un mister, pana si lavanda din scuarurile casei de moda a fost nivelata in primavara cu motocoasa. Orasul aranjat obsesiv-compulsiv, ce evident a cazut in kitsch (prost gust).