“Nu au existat situații în care candidații să susțină examenul cu subiecte de rezervă, nici situații în car candidații să fie eliminați din examen”, a spus Florin Negruțiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Bihor.
[eadvert]
Timpul de redactare a subiectelor la probele scrise a fost de 120 de minute (două ore) calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare.
“Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de Organizare a Evaluării Naționale, în baza prevederilor Procedurii nr. 1.526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare”, a precizat Negruțiu.
Ultima probă a Evaluării Naționale, proba la Limba și literatura maternă va avea loc vineri, 25 iunie.
Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).
Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.
“Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Bihor.
Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.
Absolvenţii învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare sau carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu pot finaliza sau participa la probele de examen pot susţine aceste probe în etapa specială, programată în perioada 5 – 12 iulie. Aceasta va fi precedată de etapa de înscriere, prevăzută între 28 iunie – 2 iulie.
“Dacă aceștia au participat la una sau mai multe probe de examen, dar nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele desfășurate în perioada 22-25 iunie 2021”, a mai zis Negruțiu.
Evaluare națională în Bihor: 445 de elevi nu s-au prezentat la prima probă
Trimite articolul
XSã se punã lege pentru profesorii de matematică, sã fie obligatoriu să profeseze, nu sã batã drumurile.
Le gasiti la ora de educatia sexuala. Acuma au trecut la practica!