Suprafeţe importante de spaţii protejate – sere şi solarii – au fost culcate la pământ în urma furtunii de duminică.
Pagubele se cuantifică în tone de folie de protecţie spulberată de tornadă, sisteme metalice de susţinere torsionate şi culcate la pământ şi, nu în ultimul rând, aproximativ 40 de hectare de culturi distruse.
Cele mai însemnate pagube sunt în comuna Tărcaia – aproximativ 20 de hectare de spaţii protejate distruse, Finiş – aproximativ 10 hectare şi Drăgăneşti, cu aproape 8 hectare afectate.
Pentru o evidenţă cât mai exactă, toţi cei care au suferit astfel de pagube sunt rugaţi să se adreseze cât mai repede autorităţilor locale – în speță, primăriei – în vederea obţinerii de despăgubiri. „Urmează ca în zilele următoare, împreună cu administraţia locală, să finalizăm şi să centralizăm pagubele provocate, pentru a fi comunicate atât Prefecturii Bihor, cât şi conducerii MADR”, a precizat Nicolae Hodişan, directorul Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Bihor. Localităţile care au întâmpinat cele mai însemnate pagube sunt comunele Tărcaia, Finiş și Drăgăneşti.
Urmare a fenomenelor meteorologice care s-au abătut în sud-estul judeţului Bihor, suprafeţe importante de spaţii protejate – sere şi solarii – au fost culcate la pământ.
Pagubele se cuantifică în tone de folie de protecţie spulberate de tornadă, sisteme metalice de susţinere torsionate şi culcate la pământ şi, nu în ultimul rând, în aproximativ 40 de hectare de culturi distruse.
În timpul vizitelor făcute imediat după producerea pagubelor împreună cu reprezentanţii zonali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Bihor, s-a constatat că localităţile care au întâmpinat cele mai însemnate pagube sunt comuna Tărcaia, cu aproximativ 20 de hectare de spaţii protejate distruse, Finiş – cu aproximativ 10 hectare şi Drăgăneşti – cu aproape 8 hectare afectate.
„I-am contactat atât pe coordonatorul Compartimentului pentru semnalarea pagubelor ca urmare a situaţiilor de urgenţă din cadrul MADR, cât şi personal pe ministrul Petre Daea, cărora le-am adus la cunoştinţă situaţia din judeţul nostru. Urmează ca în zilele următoare, împreună cu administraţia locală, să finalizăm şi să centralizăm pagubele provocate pentru a fi comunicate atât Prefecturii Bihor, cât şi conducerii MADR”, a precizat Nicolae Hodişan, directorul DAJ Bihor.
Pentru o evidenţă cât mai exactă, toţi cei care au suferit astfel de pagube sunt rugaţi să se adreseze cât mai repede autorităţilor locale – în speță primăriei – în vederea obţinerii de despăgubiri.
Citiți principiile noastre de moderare aici!