În cadrul acțiunii au fost controlate zonele de case de pe străzile I.H. Rădulescu, I.C. Brătianu, General Berthelot, Petru Rareș, Andrei Mureșanu, Parcului, Ilie Cristea, B.Şt. Delavrancea, Dorobanților, Schiff Erno, Tudor Vladimirescu, Sulyok Istvan, Piața Rahovei, Duiliu Zamfirescu, Tuberozelor. Controalele au fost efectuate prin patrule mixte compuse din reprezentanți ai Primăriei Municipiului Oradea, S.C. RER VEST S.A și S.C. ECO BIHOR S.A., cu sprijinul Poliției Locale a Municipiului Oradea .
În urma controlului efectuat la fracția de deșeu reciclabil la un număr de 569 utilizatori ai serviciului de salubrizare de pe străzile mai sus menționate, 236 utilizatori au scos recipienții /sacii în vederea colectării și transportului de către operatorul de salubritate, toate deșeurile fiind corect selectate.
La controlul efectuat la fracția de deșeu biodegradabil, s-au verificat un număr total de 272 utilizatori ai serviciului de salubrizare de pe străzile Tudor Vladimirescu, Sulyok Istvan, Piața Rahovei, Duiliu Zamfirescu. 57 utilizatori au scos recipienții în vederea colectării și transportului de către operatorul de salubritate, deșeuri neconforme fiind identificate la un număr de 22 de generatori de deșeuri.
[eadvert]
„Având în vedere faptul că procentul de selectare corectă a fracțiilor în urma verificărilor efectuate nu a crescut și că în continuare o parte din cetățeni nu selectează corect deșeurile, Poliția Locală a aplicat 8 avertismente și 4 amenzi, în valoare totală de 1.200 lei, persoanelor fizice care nu au colectat în mod corespunzător deșeurile menajere”, precizează Adina Popa, director adjunct al Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Oradea.
Colectarea selectivă, obligatorie
Primăria atrage atenția locuitorilor asupra faptului că toate categoriile de utilizatori ai serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de locatari, agenți economici, instituții publice) au obligația legală de precolectare separată a deșeurilor pe care le-au generat în propria gospodărie sau ca urmare a activităților lucrative pe care le desfășoară, în recipientele distinct inscripționate asigurate de operatorul serviciului.
Ghidul de colectare distribuit de S.C. RER VEST S.A. poate fi consultat și în format electronic accesând link-ul https://rervest.ro/utile/ghid-de-colectare/ . Pentru informații suplimentare cu privire la colectarea selectivă și la nerespectarea drepturilor/obligațiilor contractuale, utilizatorii serviciului de salubrizare pot apela serviciul de dispecerat al prestatorului SC RER VEST SA la unul dintre următoarele numere de telefon:
0374885693 – Program telefonic (luni – vineri) 07:00 – 19:00,
0259433195 – Program telefonic (luni – duminică) 19:00 – 07:00,
0259433195 – Program telefonic (sâmbătă – duminică) 07:00 – 19:00.
Trimite articolul
XCe rol mai are firma de salubritate daca noi le facem munca? De f multe ori toate tomberoanele sunt pline incat nici nu mai ai unde sa pui ceva. Sa-si faca naibii treaba de sortare si ce naiba mai fac aia pe acolo. Platesti ca sa ce? ca sa preia gunoiu` gata sortat?
Vor gunaoie selectate ? sa reduca tarifele atunci. Bine ca au crescut tarifele, iar noi suntem nevoiti sa consunam timp/energie/bani ( spalarea ambalajelor ) iar ei fac bani de pe urma noastra, a peostilor.
Sunt nebuni la cap 😂😂😂😂😂😂sa selecteze Bolojan ca platim destule impozite.
-
👍👍👍👍👍
Nu sutn jurist , dar totusi cred ca este ilegala amendarea persoanelor care nu colecteaza selectiv, dece:
Pai ce treaba are politia locala cu contractul furnizat de o firma privata incheiata cu o persoana fizica?
Ce treaba are primaria cu contractul incheaiat intre mine si o comanie privata care din punct de vedere legal, primarie care nu are nicio responsabilitate cu privire la aceste contracte.?
Este un jurist sa ne raspunda?
-
RER nu este 100% privat, din cate stiu 49% este al primariei , prin Consiliul Local si ADP….
De ce nu se verifica tomberoanele de la C.J.,Prefectura si Primaria Oradea.
Normal ar trebui data amenda la toata populatia. Daca e prins unu sau doi, amendati toti. Toti pentru unu , unu pentru toti.
-
Amenda sa fie platita de bolovan.
Si gunoaiele neselectate aduse din cele 4 judete??? Noi platim amenzile pentru alte judete, sa ajutam alte primarii PNL, iar aia bine mersi nu au nici un stres. Doar sa fie vazut bine Bolovanu.
-
👍👍👍👍👍👍
inteleg ca rer sau primaria orasului este aceeasi entitate?, folosim institutiile statului pentru o firma privata care nu are infrastructura necesara pentru obiectul de activitate?, atunci alaturi de firme agreate precum: decolezoradea, oradeabordelnymphea, ca cand va veni gunoiprimaria? stim ca exista dar sa si spuna
Deci dupa ce imi dublezi sau triplezi tariful la gunoi, mai si vrei sa selectez. Un drac, de-al dracului il arunc la gramada. Iar daca il mai scumpiti il arunc direct pe jos, pe strada
NU arunc gunoiul selectiv! NU VREAU si NU O SA VREAU! si NU ma intereseaza prostiile voastre! este statie de sortare sa fie folosita! in camioanele de gunoi totul se amesteca!
asa ca mereti in pula!
Chiar nici o firma din tutele primariei nu vrea sa lucreze ,adica transfera o parte din lucru ,cel mai murdar cetatenilor prin asa zisa colectare selectiva ,marea fraiereala adica funoierii bine merci fac exclusiv transportul gunoiului fara mare efort si sustinut de primarie cu agenti de control si poitie de parca ar fi cetatenii obligati sa fie gunoieri voluntari si sa si plateasca oentru asta inclusiv controlorii!!!