Valoarea ajutorului specific a fost calculată la cursul euro-leu stabilit de Banca Centrală Europeană la ultima cotaţie a lunii septembrie 2013, respectiv 4,4620 lei.
Beneficiari
De acest sprijin comunitar au beneficiat crescătorii de ovine/caprine persoane fizice, persoane juridice şi/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale, care deţin exploataţii cu cod primit de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor localizate în zonele defavorizate din România.
La APIA Centrul Judeţean Bihor au fost depuse 217 cereri pentru un număr de 26.194 cereri. Suma plătită a fost de 369.807 lei (82.880 euro). În anul 2014, beneficiarii schemei de ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de vită şi producătorilor de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate beneficiază de ajutor specific în funcţie de efectivul de animale deţinut/beneficiar/categorie din următoarele categorii: vaci de lapte, bivoliţe de lapte, taurine din rase de carne şi metişii acestora: tauri din rase de carne, vaci din rase de carne, vaci metise cu rase de carne, tineret mascul şi/sau femel din rase de carne şi/sau metişi cu rase de carne dar şi femele ovine/caprine.
„Doresc să reamintesc fermierilor că s-a prelungit termenul pentru depunerea cererilor pentru acordarea ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic la speciile bovine şi ovine/caprine şi a ajutoarelor specifice pentru producătorii de lapte şi de carne de vită şi producătorii de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate, în anul 2014, până la data de 20 iunie 2014”, a precizat Florian Pavel directorul APIA Bihor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!