Pornind de la această nevoie, Festivalului de Muzică Uşoară pentru Copii „Suflet de Stea” a luat fiinţă în anul 2003.
În timp, participarea la festival a devenit din ce în ce mai numeroasă, a crescut nivelul competiţional, laureaţii au participat ca invitaţi la alte evenimente importante de acelaşi gen naţionale şi internaţionale. Asociaţia Suflet de Stea a promovat specificul zonei, creând oportunităţi pentru stimularea activităţilor economice. Concursul este deschis copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 4 ani și jumătate – 18 ani. Aceștia sunt înscriși în patru categorii de vârstă: 4-8 ani; 9-11 ani; 12-14 ani; 15-18 ani. Interpreții categoriilor de vârstă 12-14 ani și 15-18 ani vor interpreta melodiile acompaniați de orchestra condusă de Gabriel Băruța.
Promovează Băile Felix
„Concurentii sunt acompaniaţi de Filarmonica din Oradea, astfel acest festival este unicul ce oferă copiilor și tinerilor talentați oportunitatea de a cânta cu o orchestră live. Notarea se face direct prin afișare electronică, folosind un soft special conceput pentru astfel de concursuri, sistem unic în țară”, spune Liana Păcurar, organizator al festivalului. De-a lungul celor opt ediții s-au perindat pe scena festivalului peste 7.000 de copii și tineri din toate județele țării și peste 300 de copii și tineri din străinătate.
Acestea au fost însoțiți de părinți, profesori, instructori, evenimentul promovând astfel imaginea şi prestigiul judeţului Bihor şi nu în ultimul rând imaginea României. Spiritul acestui festival-concurs a reuşit să fie mărturie vie a legăturilor stabilite pe plan local, naţional şi internaţional. Festivalul este structurat pe două secţiuni – muzică pop şi creaţie muzicală – se desfăşoară pe parcursul a trei etape: promovare si diseminare în perioada ianuarie – iunie 2012, semifinala în cursul lunii iunie 2012. Finala se desfăşoară pe parcursul a cinci zile: 28 august – 1 septembrie 2012, la care participă un număr de peste 300 copii și tineri din toate zonele ţării.
„Locurile de desfășurare ale finalei sunt în orașul Oradea și stațiunea Băile Felix – Bihor, promovând astfel unicitatea apelor termale, a florei și a reliefului din zonă. Cel mai important argument în alegerea locurilor de desfășurare este stabilirea unei balanțe Băile Felix versus litoralul Mării Negre. Spectacolele au loc în aer liber şi sunt transmise în direct de o televiziune cu acoperire naţională, Giga TV. „Scopul şi obiectivele festivalului sunt descoperirea, ierarhizarea şi promovarea prin mijloace specifice a valorilor autentice de pretutindeni din ţară, îmbunătăţirea continuă a performanţelor, dezvoltarea spiritului competitiv bazat pe o reală dezvoltare a aptitudinilor şi competenţelor proprii, crearea unui «eşalon» junior pentru viitorii interpreţi de pe scena muzicală a lumii”, a subliniat Liana Păcurar.
Citiți principiile noastre de moderare aici!