Cu acest prilej, instituția de învățământ organizează o serie de activități educative, cu rolul de a evidenția identitatea școlii. Activitățile au debutat luni, 10 februarie, cu Ziua Porților Deschise și se vor încheia vineri. În acest context, a fost organizată o masă rotundă pe teme legate de viața și activitatea patronului spiritual al liceului.
Totodată, a fost organizată lansarea firmelor de exercițiu „Micul antreprenor”, la care au luat parte elevi de clasa a X-a. 120 de elevi au participat la eveniment. Clasele au fost împărțite în grupe de câte 5-6 elevi și fiecare a avut o idee de afacere inovativă și creativă. În total, 20 de idei de afaceri au fost expuse în fața unui juriu, alcătuit din profesori, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor, Békési Csaba, ec. Florica Bungău, reprezentantă a unei bănci, respectiv un reprezentant al echipei câștigătoare a târgului de anul trecut.
„Până în prezent, doar liceele tehnologice și economice au organizat și au participat la târgul firmelor de exercițiu. Este prima oară când organizăm un astfel de târg într-un liceu teoretic și sperăm ca proiectul să se extindă la nivel național și în liceele teoretice. Ei nu au ore de economie, ci doar de educație antreprenorială sau economie, câte o oră pe săptămână. Mi-am dorit să văd ce impact are antreprenoriatul în liceele cu profil teoretic și am rămas uimită de feedback-ul pozitiv pe care l-am avut, ce minunate idei de afaceri au copiii și cât de frumos știu să le pună în practică”, a declarat prof. Georgeta Iorga, coordonatoarea evenimentului.
La final, toți elevii au primit premii – premiul I, II și III pe fiecare secțiune – stand expozițional, prezentarea firmei în power point, cel mai bun vânzător, mascota firmei și materiale promoționale. Locurile I, II și III pe școală a fost obținut de elevii cu cele mai mari punctaje, care au fost răsplătiți cu dulciuri și sucuri.
În cadrul zilelor școlii, au avut loc expoziții, a fost lansat numărul omagial al revistei școlii, scene de teatru, dansuri populare, depuneri de coroane la statuia patronului spiritual „Aurel Lazăr” și o vizită la muzeul care-i poartă numele, respectiv activitatea „Dialog de suflet”.
Astăzi, va avea loc Carnavalul prăjiturilor și comunicări lăzăriste, precum și activitatea „Trei ani de limbă și cultură chineză”. Zilele Liceului „Aurel Lazăr” se vor încheia vineri, 14 februarie, cu un spectacol omagial, intitulat „La ceas aniversar”, care va avea loc la Filarmonica din Oradea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!