În cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 48 de ore, echipele mixte au acționat integrat, au legitimat 5.854 de persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 215 societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, precum și în 145 de mijloace de transport, din care 121 de mijloace de transport public în comun.
„În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 300 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 63.055 de lei. Astfel, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (purtarea de mască) au fost aplicate 261 de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 32.500 de lei”, transmite comisar șef IPJ Bihor, Alina Fărcuța.
Evenimente întrerupete
Vineri, echipajele de control au întrerupt un parastas care se desfășura la un restaurant din Aleșd, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică o petrecere privată organizată cu ocazia unei zile de naștere.
[eadvert]
Evenimentul din urmă se afla în plină desfășurare în curtea și în interiorul unei cabane din Tinăud. În momentul intervenției polițiștilor, în imobil se aflau aproximativ 27 de persoane.
„Organizatorul evenimentului a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei. 14 dintre persoanele participante la eveniment au fost sancționate contravențional pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (purtarea de mască), cu amenzi în valoare totală de 6.000 de lei”, precizează Alina Fărcuța.
Parastas întrerupt de polițiști. Proprietarul restaurantului a fost amendat
În cadrul misiunilor desfăşurate în acest weekend, pentru prevenirea răspândirii Covid-19 în județul Bihor au fost angrenați polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Bihor, cadre ale Poliției Locale Oradea, polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al judeţului Bihor, comisari ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, inspectori ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, inspector al Direcției de Sănătate Publică, precum și inspector al Inspectoratului Teritorial de Muncă.
Reamintim că purtarea măștii este obligatorie și în spații publice în Oradea și în 14 localități bihorene.
Localuri închise și masca obligatorie și pe stradă în 15 localități din Bihor
Trimite articolul
XBravo gabori sunteti foarte harnici futuva in gura cacatilor lați luat si pe Victoras cu voi muistilor?
In curand se va deschide sezonul de vanatoare la specia pulitisti si jandarmi, pe scurt tot ce e albastru*. O sadecoram strazile cu craniile lor!
-
Asa ar trebui canari sânt plătiți mult prea bine de noi si se ia de oameni ca nu au masti apoi hoți și infractori merg cu ei pe teren,bravo Rrroomânia corupția e in floare nici in pula nu va doare davas clanta la toti
Draji politisti, roata se va intoarce garantat, e chestiune de timp. Vai de voi ce veti pati, conceptul de mila va fi uitat
O sa vedem cand se vor introduce din nou masuri de austeritate, taieri de salarii ( probabil de la 1 ianuarie 2021 ) , sa vedem atunci ce mandrii vor fi domnii politisti cu amenzile lor.