Potrivit Hotărârii CJSU nr.63, din 4 decembrie, în acest moment se află în județul Bihor, 26 de localități în scenariul roșu, și alte 40 în scenariul galben.
[eadvert]
Cele 26 de localități, aflate în scenariul roșu sunt: Câmpani, Nucet, Borș, Vârciorog, Curtuișeni, Oradea, Sântandrei, Rieni, Oșorhei, Sâmbăta, Beiuș, Pomezeu, Ștei, Sânmartin, Nojorid, Sârbi, Uileacu de Beiuș, Căpâlna, Răbăgani, Chișlaz, Balc, Marghita, Cociuba Mare, Pocola, Biharia și Ineu.
Restricțiile aplicate localităților aflate în scenariul roșu se referă la interzicerea activității cu publicul a localurilor în interior, cu precizarea că este permisă livrearea la domiciliu, sau prepararea în regim de catering. Alte restricții vizează domeniul cultural, și instituțiile de spectacole, concerte. Activitatea operatorilor economici în spații închise în domeniul piscinelor, locurilor de joacă și sălilor de noroc este interzisă.
Cele 40 de localități, aflate în scenariul galben sunt: Abrămuț, Tulca, Vașcău, Săcădat, Husasău de Tinca, Vadu Crișului, Măgești, Sălard, Tileagd, Cefa, Paleu, Girișu de Criș, Holod, Lazuri de Beiuș, Sânnicolau Român, Tărcaia, Roșiori, Cetariu, Lăzăreni, Săcueni, Popești, Cărpinet, Ceica, Gepiu, Mădăras, Drăgănești, Abram, Șoimi, Brusturi, Aleșd, Tămășeu, Țețchea, Salonta, Tinca, Ciumeghiu, Pietroasa, Suplacu de Barcău, Boianu Mare, Criștioru de Jos, Buntești, Tăuteu și Diosig.
Restricțiile care se aplică acestor localități sunt: Activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor în interior este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și este limitată la intervalul orar 06.00-22.00. Activitatea cu publicul a cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, precum și a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului. Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale este interzisă.
Lista localităților în care se impun măsuri de restricționare se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, în urma hotărârilor CJSU Bihor, în funcție de rata de incidență a cazurilor de infectare cu noul coronavirus la nivelul fiecărei localități.
Trimite articolul
XMultumim penele, gasca de incompetenti ! ne duceti la sapa de lemn. distractia mare e ca -i duceti si pe cei care v-au votat, i1diotilor!
-
Ai fi mai linistit daca ti s-ar spune ca totul e frumos si bine,ca nu mai sunt probleme? Si de fapt ai fi mintit? Sau esti de parere ca Arafat si PNL-ul conduc toata Europa?
E plin de cazuri la țară, dar este o rusine sa te testezi. Cine se testează este privit cu ură de prostimea din jur. In satul Valani de Pomezeu sunt foarte multe cazuri de oameni bolnavi, dar nu vor sa se testeze! Asta este nivelul de cultură începând cu cocalarii si analfabeții functinali din primărie. Primarul e “roșu” pentru că are pensiunea închisă
-
Poate oamenilor le e frica in spitale.Poate nu intamlplator.Locul cel mai sigur de unde se poate lua boala e spitalul de “specialitate”.Spitalele nu au nici un medicament in plus care nu s-ar gasi in farmacii.
-
Hai nu mai spune…zau? Epidemiolog “Betonarul” ,nu ne dai adresa unei farmacii unde gasim si noi Remdesivir? Sau plasma de la pacienti infectati Covid si vindecati,ori poate hidroxiclorochina.Ori un „Cocktail” de anticorpi folosit in cazurile grave. Sau pt tine tratament inseamna doar Paracetamol,vit C,D si Zinc? Zi-ne si tu ca in spitale se dau medicamente care sa omoare pacientii.
-
-
test pozitiv este egal cu internare in spitalele morti .Asta-i motivu ca nu se testeaza oameni,cine are incredere in medici te lasa sa mori cu zile cum e la Resita in spial asa e in majoritatea …
-
ile,vorbesti din auzite sau ai fost in echipa care a verificat spitalele din tara saptamana trecuta? Da-ne informatii reale (dar verificate,nu luate de pe FB sau link-uri de pe site-uri dubioase)
-