Programul ediției din acest an a fost prezentat într-o conferință de presă, de către profesorul Dorin Popa și Cristian Drimba, directorul evenimentului din acest an. Pe lângă degustările obișnuite și masterclass-uri, va avea loc și lansarea broșurii „Introducere în cultura și civilizația vinului. În cele două locații vor fi expuse fotografiile din expoziția tematică „Via, vinul și bucuria de a trăi”, la care au lucrat fotografi din opt țări. Subiectul primului masterclass este „Tămâioasa Românească, de 2000 de ani, un soi nobil românesc de top”. Vor fi prezente 24 de crame, cu peste 300 de vinuri. „Salonul este dedicat doar producătorilor români. Vinul din România poate deveni un brand de țară. Anul trecut au fost câștigate 500 de medalii la concursuri internaționale”, spune Dorin Popa. Deschiderea oficială pentru public va avea loc vineri, la ora 16:00. Biletul de intrare costă 50 de lei pentru ziua de vineri, respectiv 60 de lei pentru sâmbătă și duminică. La masterclass-uri, prețul variază între 100 și 250 de lei. Județul Bihor va fi reprezentat de cramele Corbuț, Darabont și Dextra, dar va fi prezent și bihoreanul Horia Ban, care deține o cramă la Miniș. JB – T.B.
[eadvert]
Programul Salonului Vinurilor Millésime
VINERI – 31 MAI
ora 15:00: Deschiderea oficială, cu presă și invitați;
ora 16:00 Deschiderea Salonului pentru public;
SÂMBĂTĂ – 1 IUNIE
ora 11:00: „Totul despre Tămâioasa Românească – soi aromat ancestral”, masterclass susținut de prof. Dorin Popa
ora 14.00: Deschiderea Salonului
ora 14.30: „Verticală de vinuri emblematice românești din Podgoria Drăgășani: Crâmpoșie Selecționată și Negru de Drăgășani”, masterclass susținut de dl. Valeriu Stoica, proprietarul cramei AVINCIS;
ora 17:30: „Brunello di Montalcino DOCG – Paradiso di Cacuci” – singurul proprietar român (orădean) din Montalcino, perla Toscanei – Masterclass susținut de Marius Răulea – CEO Paradiso di Cacuci.
DUMINICĂ – 2 IUNIE
ora 12:00: „Champagne în comparatie cu spumantele obținute prin metoda tradițională în Spania și Italia”, masterclass susținut de Cosmin Udrea – WSET Level 3 Campion mondial la degustarea vinurilor în orb.
ora 14:00: Deschiderea Salonului.
ora 16:00: „România, campioană mondială la degustare in blind!”, masterclass susținut de Cosmin Udrea – WSET Level 3 Campion mondial la degustarea vinurilor în orb, care ne va introduce în lumea cititului de vinuri din pahar!
Cristian Drimba și Dorin Popa FOTO: TEODOR BIRIȘ
Citiți principiile noastre de moderare aici!