Sâmbătă seara, în sala mare a Centrului cultural Bocskai István din Aleşd, Asociaţia viticultorilor şi producătorilor Poynar Miklos şi Asociaţia Castrum a organizat ediţia a VII-a a degustării vinurilor noi.
Evenimentul este pus sub patronatul Sfântului Martin şi este însoţit de ritualul culinar al cărei vedete este gâsca. Cele 100 de persoane prezente au avut prilejul să guste înainte de mâncare din vinurile albe, apoi după servirea mesei din vinurile rose şi roşii ale producătorilor din localitate şi din zonă.
Aprecierea vinurilor a fost făcută de Kajanto Pal, unul din organizatorii principali ai evenimentului. După încheierea procesului de degustare, a urmat festinul culinar, a cărei vedetă a fost gâsca friptă la cuptor, cu delicioşi cartofi copţi, după care vinurile roşii şi-au etalat calităţile. De la viticultorii din zonă am aflat că faţă de anul 2014 acest an a fost unul superior din punctul de vedere al calităţii strugurilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!